dinsdag 2 november 2010

Gretta Duisenberg vindt antisemiet geen eretitel meer?

 
Na o.a. Geert Wilders en Gregorius Nekschot wordt nu ook Elsevier annex Afshin Ellian aangeklaagd wegens belediging en aanverwante (wets)artikelen, en wel door Gretta Duisenberg, die naar eigen woorden "moet oppassen om geen antisemiet te worden" en "antisemiet al bijna een eretitel vond".
 
Ik waardeer aan Ellian dat hij, juist als iemand met een islamitische achtergrond, zo duidelijk stelling neemt tegen de (radicale) islam en voor Israel en Joden, maar denk wel dat hij overtuigender zou zijn en meer gezag hebben als hij zich iets gematigder en diplomatieker uitliet, zoals je eigenlijk ook van een hoogleraar zou verwachten.
 
Anders dan Gretta, die meer dan eens de verdenking van antisemitisme heeft opgeroepen met haar eigen krasse uitspraken over het "annexeren van Amsterdam-Zuid" en dergelijke. Neem alleen al de doelstellingen op haar SdB website:
 
"Voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog voltrok zich - na de Eerste Holocaust tegen de Armeniërs - de Tweede Holocaust. Al dan niet systematisch werden vermoord homoseksuelen, Esperantisten, zigeuners, 'economisch onwaardigen', Russen, ethnische Polen, gehandicapten, Jehova's getuigen, Vrije Bijbelonderzoekers, vakbondsleden, vrijmetselaars, communisten, Spaanse republikeinen, Serven, Quakers, mensen die zich verzetten tegen de nazi's en joden. Omdat in Israël en daarbuiten de schijn wordt gewekt dat de joden exclusief de slachtoffers van de Holocaust waren en hun lijden het ergste ooit, dient de herinnering aan de slachtoffers bij voorkeur levend te worden gehouden bij de Holocaustgedenkplaatsen in Europa. Op kosten van Israël dient er een Nakba gedenkplaats te komen van tenminste dezelfde omvang en kwalitatieve uitvoering als de Holocaust gedenkplaats in Israël."
 
Zie ook eerdere besprekingen door Ratna op IMO over Gretta en haar bende:
(e.v.a.)
 
Wouter
_______________
 
Duisenberg doet aangifte tegen Elsevier
maandag 01 november 2010 | 22:16 | Laatst bijgewerkt op: maandag 01 november 2010 | 22:35
http://www.pzc.nl/nieuws/algemeen/binnenland/7549583/Duisenberg-doet-aangifte-tegen-Elsevier.ece 

 

AMSTERDAM – Gretta Duisenberg heeft maandag aangifte gedaan bij de politie in Amsterdam tegen weekblad Elsevier en columnist Afshin Ellian wegens belediging en smaad. Zowel in een recent artikel in het weekblad als op het Elsevier-weblog van de columnist is zij antisemiet genoemd. Dat meldde de pro-Palestinagroep Stop de Bezetting, waarvan Duisenberg voorzitter is.

Volgens een woordvoerder van de organisatie is de bedoeling van de aangifte breder. Duisenberg wil dat er een eind komt aan het gegooi met modder in haar richting door sommige media. ,,Dat gebeurt al jaren maar ze heeft er nu genoeg van. Het debat voeren over de kwestie Israël-Palestina wil ze wel maar dan wel binnen grenzen.''

1 opmerking:

  1. Voor een analyse van het antisemitisch gehalte van de teksten van Gretta Duisenberg, zie:

    http://www.likud.nl/artik40.html

    BeantwoordenVerwijderen