vrijdag 16 oktober 2015

Abbas in TV-rede: 'Israël executeert onze tieners'

 

Terwijl onze media schrijven dat Abbas tot kalmte oproept en doet wat hij kan, herhaalt Abbas zijn idiote aantijging dat Israel de status quo op de Tempelberg wil veranderen, en de leugen dat het zomaar Palestijnse jongetjes executeert. In een woord: walgelijk. Juist vandaag doken beelden op van een 13 jarige zogenaamd door Israel geëxecuteerde jongen die in een ziekenhuis in Israel wordt behandeld en waarschijnlijk over enkele dagen weer op de been is. Het getuigt juist van uitzonderlijke menselijkheid dat een jongen, die zojuist twee Israeli’s zwaar had verwond, in een Israelisch ziekenhuis wordt behandeld in plaats van doodgeschoten. Abbas zou hier zijn respect voor moeten uitspreken in plaats van met dit soort leugens aan te komen.

 

RP

------------

 

Abbas in TV-rede: Israël executeert onze tieners

http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/27576/language/nl-NL/Default.aspx

donderdag 15 oktober 2015 |  Redactie Israel Today

·          

·          

VERWANTE ARTIKELEN

§  Nieuw Palestijns beleid: Diplomatie en terreur

§  Netanyahu onder toenemende druk door terreurgolf

§  Israëli opgepakt na steken van vier Arabieren

 

De Palestijnse president Abbas heeft woensdagavond in Ramallah een tevoren grootscheeps aangekondigde tv-toespraak gehouden. Daarin zag hij volledig af van een oproep tot de-escalatie.

 

De 80-jarige trachtte niet de verhitte gemoederen te kalmeren. In plaats daarvan herhaalde hij zijn bewering, dat Israël probeert de status quo op de Tempelberg te veranderen. Bovendien verweet hij de Israëliërs Palestijnse tieners te executeren.

'De Israëlische aanval op ons volk, ons land en onze heilige plaatsen bedreigt de vrede en de stabiliteit,' onderstreepte de Palestijnse president. Bovendien waarschuwde hij dat de huidige escalatie tot een heilige oorlog kan leiden die 'alleen maar as achterlaat'”. Een dergelijk religieus conflict zou wereldwijd zijn en de internationale gemeenschap zou moeten ingrijpen voordat het te laat is.

Met geen enkel woord veroordeelde Abbas de aanslagen op Israëli's van de afgelopen dagen. Dit onderwerp liet hij volledig buiten beschouwing. In plaats daarvan sprak hij in zijn rede over de Al-Aqsa moskee: 'Wij zij duidelijk geweest. Wij zullen een verandering in de status quo niet accepteren. Wij tolereren geen aantasting van haar heiligheid of haar karakter.'

Abbas benadrukte dat de Palestijnen niet iedere 'Israëlische agressie tegen het Palestijnse volk, hun heiligdommen, hun huizen en de executie van kinderen zoals Achmed Mansara zullen accepteren.' 
Deze tiener was samen met zijn neefje in Pisgat Ze’ev als messenstekers onderweg en werd door Israëlische veiligheidsmensen neergeschoten.

Abbas voegde toe dat het 'ons recht is om door te gaan met onze vreedzame strijd, teneinde onze onafhankelijkheid te bereiken. De overwinning zal komen.' Hij wil vasthouden aan het strafproces tegen Israël voor het Strafhof in Den Haag. 'Ieder die bang is voor het internationale recht en strafvervolging vreest, zou gewoon moeten ophouden misdaden te begaan,' waarschuwde Abbas.

Israëls premier Benjamin Netanyahu noemde Abbas’ rede 'leugen en hetze'. 'De 13-jarige Achmed Mansara is niet dood, maar wordt in een ziekenhuis in Jeruzalem behandeld, hoewel hij een Joods kind had gestoken dat op de fiets onderweg was.' Netanaju benadrukte dat Abbas religie gebruikt om tot verdere terreuracties aan te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten