maandag 23 juni 2014

Abbas' vrouw in Israelisch ziekenhuis: Israel 21c versus de NOS

 

Onlangs werd de vrouw van Abbas geopereerd in een Israelisch ziekenhuis, zo schrijft o.a. Israel 21c:

 

Machmoud Abbas’ wife hospitalized in Tel Aviv

http://israel21c.org/news/abu-mazens-wife-hospitalized-in-tel-aviv/

 

While Israel searches for three teens presumably kidnapped by Hamas terrorists, Palestinian Authority leader’s wife undergoes surgery at Israeli hospital.

 

Operating room at Assuta hospital in Tel Aviv. (Roni Schutzer/Flash90)

Palestinian Authority leader Mahmoud Abbas’s wife, Amina Abbas (Umm Mazen), was discharged from the Assuta hospital in Tel Aviv today (June 15) after a successful leg operation on Friday, according to a report by Ynet. Her surgery took place at the same time three Israeli teens went missing and were apparently kidnapped by Palestinian terrorists.

According to the report, Umm Mazen checked into the private hospital on Thursday night. She had round the clock security guards posted outside her room.

Israeli doctors regularly treat Palestinian patients. Hamas leader Ismael Haniyeh’s granddaughter was treated at Schneider Children’s Medical Center in Petah Tikva this past November.

And earlier this month, his mother-in-law was granted entry from the Gaza Strip to receive cancer treatment at a Jerusalem hospital.

 

De NOS moet er natuurlijk weer een negatieve draai aan geven en bericht:

 

Vrouw Abbas in ziekenhuis Israël

zondag 15 jun 2014, 21:39 (Update: 15-06-14, 21:56)

De Assuta-privékliniek in Tel Aviv Google Streetview

 

De vrouw van de Palestijnse leider Abbas is aan haar been geopereerd in een ziekenhuis in Israël. Ze lag in een privé-kliniek in Tel Aviv op hetzelfde moment dat de Israëlische premier Netanyahu haar man verantwoordelijk stelde voor de ontvoering van drie Israëlische tieners.

De aanwezigheid van Amina Abbas in het ziekenhuis werd zorgvuldig geheim gehouden. Ze lag in een privé-kamer op de zevende verdieping van het ziekenhuis en werd omringd door veiligheidspersoneel. Ze is vandaag uit het ziekenhuis ontslagen.

De Israëlische gezondheidszorg is veel beter dan de Palestijnse. Daarom maken veel Palestijnse functionarissen gebruik van deze diensten.

Vooral dat “op hetzelfde moment dat de Israëlische premier Netanyahu haar man verantwoordelijk stelde voor de ontvoering van drie Israëlische tieners” is natuurlijk weer lekker suggestief. Het is natuurlijk best bijzonder dat Israel de vrouw van een volk waarmee het toch een stevig conflict heeft, behandelt en goed beveiligt. Abbas is kort tevoren een eenheidsregering met Hamas aangegaan, een organisatie die te pas en te onpas roept dat het ‘het hele land wil bevrijden’ en nooit vrede zal sluiten met Israel. Een organisatie ook, die hoogstwaarschijnlijk achter de ontvoering van de drie Israelische tieners zit. Als je dus een tegenstelling wilt toevoegen om de nieuwswaardigheid van Amina Abbas’ ziekenhuisopname in Israel te benadrukken, dan was zoiets meer op zijn plaats geweest, maar dat zou Israel in een positief daglicht zetten, en dat wil de NOS, zo lijkt het, koste wat het kost voorkomen. Vandaar dat men die uitspraak van Netanyahu zo, zonder enige contekst, aanhaalt, zodat het lijkt alsof Israel toch weer onredelijk is. Immers, wat kan die arme Abbas eraan doen dat Hamas die tieners heeft ontvoerd? Het zijn dit soort dingen (merk ook op dat het behandelen van de kleindochter van Haniyeh, nog uitzonderlijker, helemaal niet wordt vermeld, een zeer nieuwswaardig feit dat voor de hand zou liggen aan te halen) waarin de visie van de NOS op het conflict en Israel als hoofdschuldige daarin, doorklinkt.

 

RP

 

1 opmerking:

  1. Niet alleen de kleindochter van heniya werd onderzocht in een Isr. ziekenhuis. Daarvoor lag zijn zwager een week in een Isr. ziekenhuis (met zijn vrouw, de zus van h. aan zijn zijde) en onlangs was het de beurt van zijn schoonmoeder.

    BeantwoordenVerwijderen