zondag 22 september 2013

Onderhandelingen, landruil, struikelblokken (CIDI)

 

 

Op de website van CIDI verscheen 10 dagen terug een informatief overzicht over de onderhandelingen tussen Olmert en Abbas over de uitruil van grondgebied, en welke nederzettingen daarbij wel en niet bij Israel zouden komen.

_____________________________________

 

Onderhandelingen, landruil, struikelblokken

http://www.cidi.nl/onderhandelingen-landruil-struikelblokken/

IN ISRAEL / DOOR ELISE FRIEDMANN / OP 12/09/2013 OM 11:05

 

De verdeling van grond en de nederzettingen zijn een groot struikelblok voor de onderhandelingen tussen Israel en de PA. Een Palestijnse staat heeft een verbinding nodig tussen de Gazastrook en de Westoever, en Israel wil sommige nederzettingen niet opgeven. Een landruil lijkt de meest voor de hand liggende oplossing.

Hierover is eerder onderhandeld, zonder echte resultaten. De laatste plannen waren die van Olmert en van Abbas; het voorstel van Olmert deed de meeste concessies, maar het was onderdeel van een totaalpakket en het is niet geaccepteerd. Abbas heeft dit destijds afgewezen omdat het hem niet ver genoeg ging, en in Israel waren er bezwaren omdat sommigen het te ver vinden gaan.

Vorige week eiste Abbas in Arabische media dat het niet geaccepteerde plan-Olmert zonder discussie uitgangspunt wordt van de onderhandelingen. Anders, dreigde hij, zijn alle landruilen van de baan.

Klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden en voorstellen voor landruil.

 

 

 

http://www.cidi.nl/wp-content/uploads/2013/09/CIDI_nieuwsbrief_september_2013_HRes-2.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten