maandag 9 augustus 2010

Het Gaza dat de media niet laten zien

 
Onderstaand een overzicht van alle luxe hotels, pretparken, zwembaden, luxe winkelcentra en ander fraais dat 'concentratiekamp Gaza' rijk is. Dit is voor een groot deel de afgelopen maanden geopend, voordat Israel de blokkade van Gaza versoepelde, en er dus zogenaamd aan alles een tekort was. Uiteraard profiteren niet alle Gazanen van deze weelde; veel plaatsen zijn voorbehouden aan een elite van Hamas-getrouwen en buitenlandse medewerkers van NGO's. Hamas bouwt van het vele voorhandene bouwmateriaal blijkbaar liever dergelijke luxe resorten en winkelcentra dan dat ze de verwoeste huizen van de gewone Gazanen opbouwt. Ondertussen doen de beelden van de verwoestingen van de Gaza oorlog van vorig jaar en de vele mensen die nog steeds dakloos zijn het natuurlijk goed in de internationale media; het laat zien wat het wrede Israel de arme bevolking van Gaza aandoet en leidt de aandacht af van Hamas' eigen wanbestuur en vriendjespolitiek...
 
(Klik op de links voor de vele afbeeldingen waarnaar het artikel verwijst.)
 
RP
------------
 

Gaza Unplugged, wat u nooit te zien krijgt

http://brabosh.com:80/2010/08/08/gaza-unplugged-wat-u-nooit-te-zien-krijgt/

 

Volgens de mainstream media in het buitenland maar ook in het binnenland, onze dagdagelijkse kranten, onze openbare omroep VRT-één-Canvas TV en radiozenders, is het één grote brok miserie in de Gazastrook. Van geen enkel ander conflictgebied in de hele wereld krijgen we zoveel nieuws en zoveel verschrikkelijke beelden te zien, als van de Gazastrook. Als marsmannetjes zouden halt houden op onze aarde, zouden zij – afgaande op de berichtgeving – ongetwijfeld moeten besluiten dat er maar één conflict bestaat in de wereld en dat is dat in Gaza.

Volgens de internationale gemiddelde berichtgeving verhongeren de mensen in Gaza. Dagelijks sterven zij op straat van honger en miserie. In het Getto van Gaza, zoals het door de pro-Palestijnse propaganda wordt geheten, zou het veel erger gesteld zijn dan destijds in 1943 in het Getto van Warschau. Gaza zou één grote open gevangenis zijn, een concentratiekamp waartegen KZ Auschwitz zou verbleken. Maar, is dat wel allemaal zo? Is het allemaal wel echt zo slecht in Gaza zoals ons dat al jaren wordt voorgehouden?

In Gaza Unplugged heb ik een reeks artikelen samengebracht over Dat Andere Gaza, het Gaza waar de media nooit over spreekt en waarvan nooit geen beelden worden vertoond. Wie een eerste maal dit overzicht doorpluist, moet haast denken dat Gaza één groot open pretpark is, ipv een open gevangenis. Dàt is het nu ook weer niet precies. Maar dat sommigen veel geld verdienen, zeg maar gerust: geld stelen van hen die er veel meer recht op hebben dan zij en zich verschrikkelijk verrijken met het geld dat ze krijgen van ngo's en vooral van de UNRWA (de vluchtelingenorganisatie van de VN,  voor en door de Palestijnen), dat staat als een paal boven water. De luxe die in sommige artikels wordt beschreven is soms ronduit verbijsterend.

Check bijvoorbeeld luxe hotels zoals het Al Deira Hotel, Grand Palace Hotel, de goudwinkels, de gloednieuwe Gaza City supermarkt en onderaan het archeologisch museum annex restaurant en recreatiecentrum Al Mat'haf. De lijst wordt nog voortdurend aangevuld met nieuwe artikelen en vooral beelden. Ik hoop ook nog reeksen beelden in handen te krijgen van de privéwoningen van de bonzen van Gaza, de Hamasleiders dus. Want wat ik er tot nog toe van heb gezien kan zich gerust meten met de 5-sterren hotels die ik in dit artikel bespreek.

Om naar het overzicht te gaan:

Gaza Unplugged, de beelden die u nooit te zien krijgt

1. Vanuit het Getto van Gaza: Het Marna House Hotel in al-Remal [klik hier]
In Al-Remal in Gaza bestaat er ook nog een klein hotel, het oudste hotel van Gaza zo wordt gezegd, en dat in 1946 haar deuren opende, nog voor de staat Israël officieel werd gesticht. Het wordt gerund door een familie en de huidige manager is Basel Shawwa. Het hotelletje heeft 17 kamers, een mooie lobby, een restaurant, piano, een prachtige tuin met palmbomen en de kamers kijken uit over het strand naar de Middellandse Zee

2. Vanuit het Getto van Gaza het Commodore Gaza Hotel [klik hier]
In de reeks poepsjieke hotels in de Open Gevangenis van het Getto van Gaza (hehe …) vandaag het 5-sterren luxe Commodore Gaza Hotel aan het strand van Gaza City. Adres: Commodore Hotel Gaza – Rasheedstraat – Zeezijde – Gaza City, Gaza. Het hotel heeft een zwembad, een sauna, een jacuzi, massagesalon, verscheidene restaurants, 24 uren roomservice en er wordt naar verluid ook kosjer voedsel geserveerd [?!] Het hotel heeft ook een website maar die ligt blijkbaar plat. Hoogstwaarschijnlijk het werk van die vermaledijde zionisten!

3. Zon, zee en strand. Kom naar de Riviera van Gaza!! [klik hier]

"Gaza is een open gevangenis." He ja zeg! Waarom zou het niet waar zijn? Mensen worden massaal in middeleeuwse kerkers vastgeklonken, zonder eten en zonder drinken. "Het Getto van Warschau is niks vergeleken met wat er in Gaza gebeurt!" Ook dat zal wel waar zijn, als het van Hamas komt, geloven we meteen alles. Aan de plaatjes te zien is het alleszins 'open' maar een 'gevangenis' ? Waarom dan geen dagje uit naar zee? Deze foto's zijn gemaakt op een doordeweekse dag in juli 2010. Merk de vrouwen op die het qua textiel met iets meer moeten stellen dan onze westerse vrouwen in bikini en monokini. En wees maar gerust dat de zedenpolitie van Hamas alles nauwlettend in het oog houd zodat er geen centimeter bloot te zien is.

4. De Roots Club in Gaza: 'Bite me!' [klik hier]

Dit bijzonder luxueuze complex bevat The Roots (Fine Dining Restaurant), The Ambassador (Banquet Hall), Greens (Terras Café), Roots (Catering Services) en een café Big Bite. Volgens de toeristische gids van Lonely Planet voor Gaza en de Westoever moet je zeker de Roots Club in Gaza bezoeken, waar je kan "dine on steak au poivre and chicken cordon bleu". Naar verluidt moet de stroganoff beefsteak en spinazie crêmesoep hoogst aan te bevelen zijn. Indien u over een perskaart beschikt kan u meteen een directe rekening openen in het restaurant. In het Greens Terrace Garden Cafe, wordt "eclectische maaltijden geserveerd en vers gemaakte cocktails". De Roots Club beschikt sinds kort ook een Olympisch Zwembad. De website van het restaurant stelt in het arabisch haar diners voor aan de middenklasse van Gaza en geeft een kijkje op de leefstijl van de leiders van Hamas in Gaza. En voor de journalisten is er uiteraard ook een engelstalige introductie.

5. Life uit het Getto van Gaza: Het Crazy Water Aqua Fun Park [klik hier]

Het Crazy Water Park of het Crazy Water Aqua Fun Park is een gloednieuw waterpark in Gaza, dat de deuren opende in mei 2010. Een Australische krant noemde het "de nieuwe sensatie" voor de "bevoorrechten" van Gaza. Volgens The Independent is Mohammed Al-Araj, de minister van Economische Zaken in de eerste regering die werd gevormd nadat Hamas de Palestijnse Parlementsverkiezingen 2006 won, een van de directeurs van het waterpark. Tweeduizend gezinnen brachten een bezoek aan het Crazy Water Park tijdens de eerste vier dagen dat het geopend was. En euh.. dat zogenaamde watertekort in Gaza ?? Daar zwijgen we even over.

6. Nog niet voor al het GOUD van Gaza! [klik hier]

Gaza, fotosessie van 17 juni 2010 op PalToday. Wel ja, in dat straatarme "Getto van Gaza", waar de mensen dagelijks sterven als vliegen van honger en ontbering,… …. is het duidelijk niet al kommer en kwel. Wie op de rubriek in het menu links klikt op 'Hulp voor Palestijnen' zal dat ook al ontdekt hebben voor zichzelf. Niks zo verhelderend als plaatjes. U vindt dit een eenzijdige voorstelling van zaken? Hoe lang en hoeveel oorlogen verder heeft u het moeten stellen ZONDER deze beelden? Nooit die andere kant van het verhaal mogen zien? Waarom zou u niet mogen weten dat er in Gaza ook veel mensen zijn die een goed – en zeg maar gerust – erg luxueus leven leiden? Heeft u ooit dit soort beelden van Gaza wel onder ogen gekregen? Ik moet eerlijk bekennen: ik nog nooit. Ik zie deze ochtend van zaterdag 31 juli 2010 deze beelden van de goudhandel in Gaza voor het eerst. Deze foto's komen van een Palestijns-Arabische blog. Bij de foto's is geen uitleg bij nodig, de beelden spreken voor zich.

7. Sterven van de honger in Gaza: op de markt [2] [klik hier]

In het kader van de beschuldigingen van de Freedom Flotilla dat Gaza een plaats is "waar plagen, honger en ziekte heersen" is het opmerkelijk te horen wat de Hamas-top zelf verklaard. "Er sterft hier helemaal niemand van de honger", zei Khalil Hamada, senior medewerker van het Ministerie van Justitie en Hamas-lid tegen de Daily Telegraph. op 7 juni 2010. Om vervolgens de Hamas partijlijn uit te dragen door Israël te bekritiseren en het embargo als "inhumaan" te betitelen. Let wel, de Hamas woordvoerder verklaarde dit nog vooraleer Israël aankondigde dat het het embargo op bepaalde producten naar Gaza zou verlichten. Die aankondiging volgde pas op 20 juni 2010 (zie: Israël heft blokkade Gaza grotendeels). Zo beloofde Israël dat voortaan alle goederen binnenkort de Gazastrook binnen mogen, "behalve militaire voorwerpen en materiaal waarmee de radicale islamitische Hamasbeweging zich kan versterken". Israël publiceerde wat later een lijst van verboden goederen.

8. Dierenmishandeling in de ZOO van Gaza [1] [klik hier]

Gaza Zoo (ook bekend als Marah Land Zoo) is een kleine particuliere dierentuin, gelegen langs Salahadinstraat in Zeitoun in de Gazastrook. De Marah Land Zoo opende haar deuren op het einde van 2005, met het geld van de locale overheid en vooral veel geld van internationale niet-gouvermentele organisaties (ngo's). Er waren op de faciliteit 40 soorten dieren, een jeugdbibliotheek, een speeltuin en een cultureel centrum gevestigd. De dierentuin voor de dieren hebben, net zoals de lokale bevolking overigens, erg geleden als gevolg van de oorlogssituatie in de Gazastrook en de dierentuin kwam vaak op een negatieve wijze in de internationale media. De dierentuin werd zwaar beschadigd tijdens de oorlog 2008-09.

9. Renpaarden en maneges in Gaza [1] [klik hier]

Gaza Summer Games 2010. Gaza, 29 juni 2010. Onlangs raakte bekend dat de Verenigde Naties – meer bepaald de UNRWA- honderden zomerkampen bekostigen in de Gazastrook waarvan JAARLIJKS ruim 250.000 Palestijnse jongeren kunnen genieten. Op de afbeelding hierboven wordt tijdens één van die zomerkampen aan kinderen het paardrijden aangeleerd. Tijdens de zomerspelen georganiseerd door de UNRWA, die dit jaar al aan hun 4de editie toe zijn, worden kinderen en jongeren uitgenodigd om aan een grote diversiteit van activiteiten en sporttakken deel te nemen zoals paardrijden, zwemmen, kunst en handenarbeid, theater en dramaturgie.

10. Rechtstreekse beelden uit het concentratiekamp van Gaza: het Grand Palace Hotel [klik hier]

Al de accommodaties van andere Gazaanse hotels verbleken bij het schitterende Grand Palace Hotel in Gaza City dat haar deuren opende in 2004. Het Grand Palace is zonder twijfel één van de beste en meest luxueuze hotels in Gaza City. Het hotel werd opgetrokken aan het strand van de Middellandse Zee met uiteraard uitzicht vanuit de luxekamers op zee en strand. De afstand tussen het hotel en het centrum van de stad is nauwelijks 3 kilometer en is gelegen in een erg rustige wijk.

11. Geen geld en geen eten? Dan maar een nieuwe auto kopen in Gaza [klik hier]

We verbazen ons over niets meer in de Gazastrook, door Israëlbashers vergeleken met het Getto van Warschau in 1943. Dat we eenzijdig dichtgepeperd worden met beelden van armoe en honger, kommer en kwel in de 'Open Gevangenis van het Midden-Oosten', daarvan weten we intussen dat we veel met een korrel – eh – een paar emmers zout moeten nemen. Deze keer een fotosessie van een show van oldtimers in de Gazastrook. De foto's komen uit onverdachte bron, met name van Mohammed Alafrangi en M. Abusal, enkele Palestijnse fotografen uit Gaza. Andere albums van Mohammed Alafrangi kan u hier inkijken. Onderstaande collectie van oude wagens werden tentoon gesteld tijdens een autoshow begin juni 2010 die drie dagen duurde.

12. Het Al-Deira Hotel in Gaza City, de smaak van luxe in een oorlogszone [klik hier]

Wie zich afvraagt waarom VN-medewerkers, ngo afgevaardigden, mensenrechtenactivisten enz. zo graag naar Gaza City trekken, bekijkt hieronder de lachende gezichten van de logees (in dit geval aan de T-shirts te merken, enkele stafmedewerkers van UNICEF met name de filmactrice Mia Farrow) in het Al Deira Hotel in Gaza City. Op de website van het Al Deira Hotel staat de volgende begeleidende tekst in het Engels: " UN Goodwill Ambassadors at Al Deira Hotel with the Palestinian People of Gaza. Al Deira will remain the home of warmth and hospitality and its staff members are always ready to provide and give their utmost for a pleasant and warm stay of our dear guests."

13. Ondanks 'tekorten' opent Gaza nieuwe luxueuze supermarkt [klik hier]

Hoewel Hamas zegt dat er nog steeds geen bouwmaterialen mogen ingevoerd worden in de Gazastrook, heeft het zaterdag 17 juli 2010 tijdens een indrukwekkende ceremonie wel een nieuw winkelcentrum geopend in de aanwezigheid van ministers en andere regeringsleden van Hamas. De supermarkt staat nabij een moskee, heeft een ondergrondse parking voor 600 auto's, wordt 24 uur per dag bewaakt door een veiligheidsdienst, heeft overal airconditioning die individueel kan bijgesteld worden, overal werden beveiligingscamera's opgesteld en – last but not least – : beneden aan de receptie kunnen waardevolle voorwerpen in bewaring worden gegeven alsmede wapens en munitie worden afgegeven in een bewaarplaats. Zo te zien werd aan iedereen gedacht…

14. De grootste problemen in Gaza: vetzucht en verveling [klik hier]

Vrouwen shoppen naar modieuze westerse kledingwinkels in Gaza City; TV en Hi-Fi winkel; Kledingwinkels in Gaza. Hamas wil beperkingen opleggen aan mode voor vrouwen; Juwelen en kralen kraampje; PLO vlaggen winkel waar je Arafatballonnen kan kopen, Bush en Sadampoppetjes, Israëlische vlaggen om te verbranden… ; Fruit- en groentewinkel in Gaza City; Haarkapper; Parfumwinkel ; Notenkraampje ; Sigarettenwinkel; Computerwinkel PC-World van Mohamed Ahmed, in Rimal..

15. Dagelijks leven in Gaza, een kwestie van perceptie [klik hier]

Ethan Bronner: "Voor de enen is het de betrekkelijke moderniteit – de jazzy winkels voor mobilofoons en dure restaurants. Voor de anderen zijn het de wijd uitgestrekte stranden waar kinderen spelen. Maar voor bijna iedereen die Gaza bezoekt, dikwijls bezorgd voor het gevaar en vijandigheid, verbaast zich over het feit dat het dagelijkse leven in Gaza, hoewel niet zonder zorgen, dikwijls de duizelingwekkende kwaliteit heeft van het doodgewone."

16. Situatie in Gaza: het probleem is eerder een tekort aan werk dan aan voedsel [klik hier]

Te oordelen naar de media, is de situatie in Gaza wanhopig, staat alles op instorten en leeft de gemeenschap op de rand of op het niveau van een derde wereldland. Israël 's sluiting van de grens met de Gazastrook duurt al drie jaren sinds de Palestijnse coalitieregering in elkaar stortte en Hamas verdreef Fatah uit de Gaza tijdens de daaropvolgende burgeroorlog. De onmiddellijke ineenstorting van de Palestijnse samenleving werd talloze malen voorspeld in de media. Mensen hebben niets te eten, weten wij soms. De Verenigde Naties moeten van tijd tot tijd hun voedseldistributie stoppen, hetzij omdat hun voorraden bijna op zijn, of omdat ze geen dieselbrandstof kunnen krijgen voor hun vrachtwagens en daarom geen voedsel kunnen binnen brengen. En ga zo maar door.

17. Gaza opent eerste olympisch zwembad [klik hier]

Het eerste Olymische zwembad werd dinsdag 18 mei 2010 ingehuldigd door de Islamitische Sociëteit tijdens een plechtige ceremonie op de As-Sadaka Club in Gaza City. De ceremonie werd bijgewoond in aanwezigheid van ministers van de Hamas regering, leden van de Palestijnse Raad, Islamitische leiders, regeringsambtenaren naast de clubleden en atleten.

18. Israël laat massaal hulpgoederen en bouwmaterialen toe in Gaza [klik hier]

Nadat eerder al op 4 april 2010 ettelijke vrachtwagens met hulpgoederen, voornamelijk kleding en schoenen, de toestemming kregen van Israël om afgeleverd te worden in de Gazastrook, blijft het sindsdien maar hulpgoederen de Gaza binnen stromen. In Gaza is meer voedsel te verkrijgen dan in gelijk welk Afrikaans land. Beelden liegen niet. Hieronder zie je hoe Palestijnse politieagenten van Hamas een vrachtwagen inspecteren die houten constructiematerialen vervoert, wanneer die Rafa binnen rijdt aan de Kerem Shalom oversteekpost tussen Israël en de Gazastrook op 15 april 2010. Als Hamas even zou willen ophouden met het beschieten van willekeurige burgerdoelwitten in Zuid-Israël met raketten en mortiergranaten, zal er vast en zeker nog veel meer hulp toekomen in de Gaza.

19. Wat is erger: het Getto van Gaza of het Getto van Warschau? [klik hier]

Tot op vandaag hoor ik mensen in mijn omgeving de vergelijking maken tussen de toestand in het Getto van Warschau in Polen van 1943 toen duizenden Joden omkwamen van de honger en anderzijds de situatie in de Gazastrook. Een half miljoen doden in Warschau wegen zwaarder dan een handvol omgekomen terroristen in Gaza. ZE – de islamisten en hun westerse linkse vriendjes – kunnen zelfs niet meer tellen. Volgens de tegenstanders van de Joodse staat en de voorstanders van de islamistische terreurorganisatie Hamas en Co [niet toevallig nagenoeg steeds dezelfde mensen en dezelfde organisaties] zou het allemaal 'nog erger zijn' dan destijds in Warschau. Jawadde. Dat krijg je natuurlijk als je geschiedenis leert vanop de achterkant van omslagen van chocoladerepen Jacques of Côte d'Or.

20. De mythe van het 'beleg van Gaza' [klik hier]

Nauwelijks drie dagen nadat er iemand in het zuiden van Israël werd gedood door een Kassamraket bezocht Ban Ki Moon, secretaris-generaal van de VN, zondagochtend de Gazastrook en verklaarde tegenover de inwoners van Gaza: 'Wij staan achter jullie.' Ban riep op om de zogenaamde blokkade van het door terroristen gecontroleerde gebied op te heffen. Je kunt je afvragen welke blokkade Ban bedoelde, als je bedenkt dat er alleen al in 2009 voor zo'n 738.576 ton aan humanitaire hulp het gebied werd binnengebracht.

21. Leven onder Israëlische bezetting een ware hel voor Palestijnse kinderen? [klik hier]

Leven onder de Israëlische bezetting een hel? Hoe het leven is in de 'open gevangenis van Gaza' kan u onder meer zien op de volgende reeks plaatjes, waarvan er enkele in de Gazastrook zijn genomen. Wellicht bedoelen de Palestijnen met 'open' dat de pretparken zich in open lucht bevinden en dat klopt ook. En pretparken zijn er in overvloed in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever. Palestijnen maken flink plezier in het amusementspark van Gaza City in de Gazastrook, zondag 16 augusus 2009. Deze kinderen vinden dat het leven in een open gevangenis wel best meevalt. No problemo.

22. Beelden liegen niet: Honger en armoede in Gaza [klik hier]

19 maart 2010, op de markt in Gaza City in de Gazastrook. Een Palestijnse verkoper telt zijn geld op de markt in de straten van Gaza City, 19 maart 2010 [met Israëlisch geld!] Bron: Getty Images. Een Palestijnse man gaat winkelen op de markt van Gaza City, op zoek naar groenten en fruit, 19 maart 2010 [merk de hebreeuwse opschriften op de kratten groenten] . Getty Images. Een Palestijnse vrouw betaalt aan een verkoper op de markt in Gaza City op 19 maart 2010 [nog meer hebreeuwse opschriften op de kratten]. Palestijnse mannen kopen broodjes van een straatventer op de markt in Gaza City op 19 maart 2010. En dan te bedenken dat de toestand in Gaza door de ngo's en andere binnenlandse- en buitenlandse sponsors van het Palestijnse en Gazaanse terrorisme, aldoor wordt vergeleken met de situatie destijds in het Getto van Warschau in 1943. Dat krijg je natuurlijk als je de Arabieren zélf de geschiedenis laat vertellen aan hun kinderen op de schoolbanken van Gaza en op de Westelijke Jordaanoever.

23. Levering van medisch materiaal aan de Gazastrook [klik hier]

Vorige week heeft de Coordinator of Government Activities in the Territories (COGAT) van Israël de toelating verkregen voor de passage van medische apparatuur bestemd voor de ziekenhuizen in Gaza-stad, als onderdeel van de inspanningen om de levensomstandigheden van de burgers in de Gazastrook te verlichten. COGAT (Coordinator of Government Activities in the Territories) is een onderdeel van het Israëlisch Ministerie van Defensie dat zich bezighoudt met de coördinatie van burgerlijke zaken tussen de Israëlische regering, het Israëlisch leger (IDF), internationale organisaties, diplomaten en de Palestijnse Autoriteit. Huidig Coördinator is brigadier-generaal Eitan Dangot (afbeelding rechts) die op 6 december 2009 majoor-generaal Amos Gilad opvolgde in die functie aan het hoofd van COGAT.

24. Het Palestijnse watertekort op de Westelijke Jordaanoever is een fabel [klik hier]

Amnesty International pakte enkele dagen geleden nog uit met een nieuwe beschuldiging tegen Israël, deze keer omtrent de waterkwestie (zie op deze blog hier en hier), waarbij het helaas weer dezelfde stereotiepe haat taal gebruikt zo bijvoorbeeld deze lapsus dat 'Israëlische kolonisten op de Westelijke Jordaanoever zich amuseren in hun zwembaden terwijl de Palestijnen vergaan van dorst.' ["We in Europe always hear that Palestinians often don't even have enough water (in their homes) when in contrast the Jewish settlers can swim in their pools."] Hoe verbaasd zouden de aanhangers van Amnesty International wel niet opkijken als ze moesten weten hoeveel zwembaden de Palestijnen wel bezitten op de Westelijke Jordaanoever, vooral de rijke (corrupte) Palestijnse ambtenaren plonsen graag rond in hun privézwembaden, maar er bestaan ook enorm veel publieke zwembaden en recreatieparken. Een goed voorbeeld is Mukhmas Funland in Ramallah.

25. Gaza: kinderen vestigen nieuw Guinness Record vliegeren [klik hier]

Duizenden kinderen in Gaza hebben afgelopen donderdag 29 juli 2010 het Guinness Record vliegeren ['kite flying record'] verbeterd dat ze verleden jaar omstreeks dezelfde tijd hadden gevestigd. 7.202 kinderen en even zoveel vliegers namen deel aan dit evenement dat georganiseerd werd door UNRWA, de Palestijnse vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. John Ging, de directeur van de UNRWA, sprak van een succes. De recordpoging moet nog wel bevestigd worden door Guinness World Records vooraleer het kan opgeschreven worden als een werkelijk nieuw wereldrecord.

26. Vanuit het Getto van Gaza: Het Beach Hotel aan de kust [klik hier]

Het Beach Hotel bevind zich aan het strand van Gaza City aan de Middellandse Zee. Het bijzonder luxueuze 5-sterrenhotel is één van de mooiste van de Gazastrook. Het telt 25 kamers, lobby, restaurant, een prachtige binnentuin en nog zoveel meer. Het adres is Ahmad Orabistraat in Gaza City, tel ++972 – 7 – 282 88 00 / 5492 Fax: ++972 – 7 – 282 86 04 en de manager is Mr. Amran Hajjaj

27. Archeologisch museum Al-Mathaf annex restaurant in Gaza City [klik hier]

Absolute top of the bill is het Gaza Museum van de Archeologie (in het Arabisch: Al Mat'haf, ofte "Het Museum") werd in Gaza in de herfst van 2008 geopend voor het publiek geopend. Het museum herbergt vele zeldzame oudheden die in de Gazastrook werden ontdekt uit de verschillende historische periodes, daterend tot in de bronstijd (3500 vC). Gereedschap, kolommen, motieven, munten, glas en aardewerk uit de Romeinse en Byzantijnse periodes, de islamitische periode, de periode van de kruisvaarders, verder door de moderne tijd naar de tijd van het Egyptische bestuur van de Gazastrook, dat eindigde in 1967. Elk beeldscherm heeft een toelichting op de artefacten in verschillende talen, ontworpen voor specialisten en leken.

28. Dierenmishandeling in de ZOO van Gaza [2] [klik hier]

De Palestijnen houden van dieren maar of zij goed zorgen voor hun dieren patrimonium is een ander verhaal. Op het einde van 2005 werd een dierentuin geopend in Zeitoun, de Gaza Zoo beter bekend als de Marah Land Zoo. Deze dierentuin is helaas op bijna geen enkele andere wijze in het nieuws gekomen dan negatief. Bijgevoegd een video dit youtubefilmpje van Hamas – TV, het kinderprogramma "Tomorrow's Pioneers" in 2007 laat een als bij 'komische' acteur zien wat je allemaal niet mag doen bij dieren. Hij mishandelt in het programma katten en gooit keien naar de leeuwen in hun kooi. De kinderen hebben veel plezier.... :-( Bron: PMW / Palestinian Media Watch)

Binnenkort:

29. Gaza voetbalt! [klik hier]

30. Garden Resort Beach Club in Gaza City van de Islamic Foundation [klik hier]

31. Retro auto show in Gaza City [klik hier]

51.216667 4.383333
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten