zaterdag 28 augustus 2010

Eet Israelische dadels!

 
Het Israelische dadelseizoen is weer begonnen, dankzij het zeer warme weer in Israel eerder dan normaal. Geniet ervan, ze zijn lekker en gezond! En maak op deze manier tegelijk duidelijk dat je het niet eens bent met de boycot initiatieven zoals de oproep van de SP een paar weken geleden om geen Israelische dadels te kopen. Twee vliegen in een klap, wat wil je nog meer?
 
 
RP
-------------
 

Dadelseizoen Israël weer begonnen bij Bud Holland

http://dutchisraeltrade.blogspot.com/2010/08/dadelseizoen-israel-weer-begonnen-bij.html
 

Bij Bud Holland BV in Maasdijk is het dadelseizoen weer begonnen met de nieuwe oogst dadels vanuit Israël. Zoals gebruikelijk start het nieuwe seizoen weer met de Bahri- en de Medjoul-dadels.

De Bahri dadel heeft een zoet-sappige smaak, is geel van kleur en wordt voornamelijk aan de tak verkocht. Het seizoen van de Bahri-dadels start in augustus en loopt door tot oktober. Gedurende de Ramadan (welke dit jaar op 10 september eindigt) is de Bahri-dadel een graag gegeten dadel met name onder de moslimbevolking. De Bahri-dadels worden verkocht in dozen van 5 kg.

De Medjoul-dadel is de dadel onder de dadels. Door het extreem warme weer in Israël dit jaar is de oogst 10-14 dagen eerder gestart dan normaal. Gezien de vroege start van de Ramadan dit jaar en daarbij genomen het feit dat de oogst van vorig jaar al compleet verkocht was, kwam deze vroege start zeer gunstig uit.

Diezelfde weersomstandigheden zijn er tevens de oorzaak van dat de dadels dit jaar wat kleiner uitvallen dan normaal. De Medjoul-dadels uit Israël zullen zeker tot volgend jaar april beschikbaar zijn bij Bud Holland. Voor dit seizoen is de Medjoul-dadel verkrijgbaar in de navolgende verpakkingen; 5 kg doos oranje (large-classic) , 5 kg doos zwart (large), 5 kg doos rood (jumbo-delight) en 5 kg doos goud (jumbo). Tevens wordt er een kleinverpakking van 12x500 gram in het assortiment gevoerd.


 

Dit seizoen zal Bud Holland óók gaan starten met een "Ready to Eat" Medjoul-dadel die de naam "Medjoul Exquisito" zal gaan dragen. Deze dadel is boomrijp geplukt en zal te koop worden aangeboden in de maat Jumbo in een 3 kg doos.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten