dinsdag 22 december 2009

Syrië en Libanon willen samenwerken tegen Israël

 
Het vreemde is, zoals IsraNed opmerkt, dat Syrië zeer waarschijnlijk achter de moord op de vader van Saad Hariri zit, en hij nu bij deze moordenaars op bezoek gaat om de banden aan te halen. Syrië heeft Libanon jarenlang bezet, totdat na de moord op Hariri het werd gedwongen z'n troepen terug te trekken. Achter de schermen hield het echter enorm veel macht, onder andere via Hezbollah. Die macht lijkt recentelijk alleen maar te zijn toegenomen, zoals uit dit artikel in Ynet blijkt. Voor Israël is één en ander geen goed nieuws, net als de de facto veto macht van Hezbollah.
 
RP
-------------
 

Syrië en Libanon willen samenwerken tegen Israël

 
De Syrische president Bachar al-Assad en de Libanese eerste minister Saad Hariri willen "bevoorrechte en strategische" betrekkingen opbouwen tussen hun landen. Dat lieten ze weten tijdens een onderhoud in Damascus, volgens het officiële Syrische persagentschap Sana.
 
Nieuwe perspectieven
De twee leiders hadden een gesprek over hoe de negatieve effecten die de syro-libanese relaties lange tijd hebben aangetast, kunnen worden overwonnen. Beiden zijn het erover eens dat er nieuwe perspectieven moeten worden geopend om de samenwerking tussen hun landen te versterken.
 
Tegen Israël

"Bevoorrechte betrekkingen tussen Syrië en Libanon verstevigen onze positie en dragen bij aan de bescherming van Libanon en de Arabische bevolking tegen de Israëlische politiek die de Arabische rechten blijft schenden", aldus premier Hariri.
 
Saad Hariri kwam gisteren aan in Damascus voor zijn eerste officiële bezoek om de relaties te normaliseren sinds de dood van zijn vader Rafic Hariri in een bomaanslag in 2005. (afp/adb)
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten