maandag 10 augustus 2009

CIDI wil stappen tegen bizarre antisemitische complottheorie

 
Dit soort absurde ideeën zijn schering en inslag op diverse websites en discussiefora, ook op die van kranten als de Volkskrant of het Algemeen Dagblad, maar het is natuurlijk goed dat tenminste mensen die dit soort haatzaaierij openlijk in de papieren krant en in boeken beweren daar niet zomaar mee wegkomen.
 
RP
------------
 
CIDI wil stappen tegen Röver
Van een onzer verslaggevers
 
 
AMSTERDAM -  Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) overweegt juridische stappen tegen Désirée Röver (61) naar aanleiding van haar uitlatingen over complottheorieën in De Telegraaf van gisteren.
 

In het interview legt ze ook een verband tussen Joden en het H3N2-virusmateriaal dat was besmet met H5N1. Een multinational zou meer dan 72 kilo H3N2-griepvirus hebben verspreid. Dat had volgens haar op grote schaal de langverwachte vogelgriep kunnen doen uitbreken. De groep bestaat volgens haar uit afstammelingen van een in 740 jaar na Christus tot het jodendom bekeerd volk dat oorspronkelijk in Zuid-Rusland en Georgië woonde.

Het CIDI vindt deze aantijgingen de moeite waard om juridisch te onderzoeken. "Dit mens is gestoord. Ronduit belachelijk", zegt CIDI-directeur Ronny Naftaniel.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten