woensdag 22 oktober 2008

Jongens slaan Joodse man in elkaar in Amsterdam

 
Hopelijk is dit een geisoleerd incident, maar gezien het toegenomen antisemitisme ook op internet en onderzoeken die een toename in antisemitische ideeën in Europa waarnemen, is dit waarschijnlijk een voorbode van erger. Overigens zeggen orthodoxe Joden al jaren dat zij een pet over hun keppel dragen als zij de staat op gaan of de auto nemen, en zeker dat zij bepaalde plaatsen mijden.
 
RP
----------------
 

Joodse man krijgt klappen in Amsterdam

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1080725.ece/Joodse_man_krijgt_klappen_in_Amsterdam

ANP
gepubliceerd op 21 oktober 2008 13:48, bijgewerkt op 13:51

AMSTERDAM - Een 20-jarige joodse man is zaterdag in Amsterdam mishandeld. Hij heeft daarvan melding gemaakt bij het Centrum Informatie en Documentatie Israël (Cidi).

Directeur Ronny Naftaniel bevestigde dinsdag een bericht in Het Parool dat het volgens hem om een antisemitisch incident gaat.

De man is herkenbaar als jood omdat hij een keppel draagt. Hij liep 's middags op het Olympiaplein toen 'twee ongeveer negentienjarige, Marokkaans uitziende jongens' hem uitscholden voor 'kankerjood'. Het slachtoffer vroeg wat hun probleem was en liep daarna door.

De twee kwamen hem echter achterna. Een andere jongen sloot zich bij hen aan, waarna ze de joodse man te lijf gingen. Ook nadat hij op de grond was gevallen, bleven ze op hem intrappen.

---------------------------------

Jongens slaan Joodse man in elkaar

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1080976.ece/Jongens_slaan_Joodse_man_in_elkaar

gepubliceerd op 22 oktober 2008 02:45, bijgewerkt op 23:47

Amsterdam - Een 20-jarige man van Joodse komaf die een keppeltje droeg, is zaterdagmiddag mishandeld in Amsterdam. Bij de ingang van een voetbalclub werd de man door twee jongens uitgescholden voor kankerjood. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (Cidi) spreekt van een antisemitisch incident.

De man liep na de scheldpartij door, maar werd door de jongens op hun fietsen ingesloten en in elkaar getrapt. Het slachtoffer kreeg harde klappen tegen zijn schouder en werd geschopt in zijn buik. Daarna verdwenen de daders.

Het slachtoffer wilde aangifte doen, maar de politie verzocht hem vanwege drukte die dag later in de week terug te komen.

Volgens de korpsleiding had de man doorgestuurd moeten worden naar een ander politiebureau om direct aangifte te kunnen doen, maar dit is niet gebeurd. Het korps heeft het slachtoffer excuses aangeboden.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten