dinsdag 29 januari 2008

Everest: A Climb for Peace - vertoning 10 februari 16:15 u. in Amstelveen

Ontvangen van: "Himalaya Archief Nederland"
Subject: Boeiende Film
_______________________
 
Ter info: http://www.himalayafilmfestival.nl/ned/index.php?pagina_id=20&film_id=279&alt_jaar


Everest: A Climb for Peace
Lance Trumbull, aanwezig/in person
63 min.
Everest: A Climb for Peace is gefilmd op locatie in Nepal, Tibet, Israël, Palestina, Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten.
De film is een kroniek van de adembenemende reis van negen 'klimmers voor vrede' met verschillende religies en uit verschillende culturen, die worden gevolgd tijdens hun klim naar de top van de hoogste berg ter wereld. De aandacht is vooral gericht op de Palestijnse Ali Bushnaq en de Israëlische Dudu Yifrah en Micha Yaniv. Ze stappen over hun meningsverschillen heen om ruim baan te maken voor teamwerk en samenwerking in hun poging om de top van de hoogste piek ter wereld te bereiken. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Hun landen zijn al jarenlang verwikkeld in een wrede oorlog; elk van hen vindt dat hij in deze oorlog het gelijk aan zijn zijde heeft en elk van hen weet dat op de Everest de samenwerking met je teamgenoot een kwestie van leven of dood is.

Everest: A Climb for Peace wordt verteld door Orlando Bloom (die acteerde in o.a. Pirates of the Caribbean en Lord of the Rings) en door de Dalai Lama een 'geweldige prestatie' genoemd. Het is niet zomaar een typische film over de Everest, maar ook een geëngageerde documentaire over vrede, oorlog en de menselijke geest: een inspirerende film, die tevens enkele van de verbluffendste beelden die ooit op de Everest zijn gefilmd bevat, onder meer van een indrukwekkende redding vlak bij de top van de Everest.
Trailer You Tube

Meer info op:
www.EverestPeaceProject.org


Waar en wanneer / Where and when
datum/date: 10-02-2008
tijd/time: 16:15:00
zaal/room: 1
sessie/session: 16

Himalaya Filmfestival 2008
Data: 9 en 10 Februari 2008
Locatie:
De Griffioen, Cultuurcentrum van de Vrije Universiteit van Amsterdam
Uilenstede 106 1183 AM Amstelveen
Rolstoeltoegangkelijk!
Klik hier voor de website

Klik hier voor de routeplanner

Routebeschrijving:
Cultuurcentrum Griffioen is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal, Amsterdam-Zuid WTC of Amsterdam Amstelstation neemt u tram 5 of sneltram 51 naar halte Uilenstede.
Vanaf daar is het nog 5 minuten lopen.
In de directe omgeving van de Griffioen zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten