donderdag 18 oktober 2007

Palestina-conferentie ABVAKABO FNV

De ambtenarenvakbond ABVA/KABO onderhoudt kontakten met zowel de Israëlische als de Palestijnse vakbonden. Bij de conferentie die gepland staat voor 29 november (de dag waarop 60 jaar geleden de VN een delingsplan voor het Palestijnse mandaatgebied aannam) zijn de Israëlische bonden echter niet welkom, en het is de vraag of ze het nadien nog zullen zijn. Men lijkt namelijk een mogelijke boycot of andere sancties tegen Israël te willen bespreken. Daartoe zijn de "ervaren Britse collega's" aanwezig om uit te leggen hoe je zoiets aanpakt. Een Ander Joods Geluid stelt zich zoals gebruikelijk beschikbaar als schaamlap, om de gevreesde beschuldigingen van antisemitisme te kunnen afweren.
 
Het is evident dat een boycot van Israël een oplossing van het conflict in het Midden-Oosten niet dichterbij zal brengen. Israël is geen dictatuur of apartheidsregime dat omver geworpen moet worden, maar een democratische staat, en slechts één van de partijen in het conflict. Beide kanten zullen de nodige concessies moeten doen om tot een vredesovereenkomst te kunnen komen, en ook de Palestijnen hebben op dat gebied tot nog toe gefaald, bijvoorbeeld om het terrorisme een halt toe te roepen of af te zien van het 'recht op terugkeer' naar Israël. "Twee staten voor twee volken" houdt immers in dat zowel Joden als Palestijnen veiligheid en zelfbeschikking kunnen hebben in hun eigen staat.
 
De meeste boycot campagnes verzetten zich juist tegen dialoog en compromissen, en staan zo vrede in de weg.
 
 
Wouter
_______________________________________

http://www.abvakabofnv.nl/

Landelijke Palestina-conferentie ABVAKABO FNV

In het kader van internationale solidariteit met Palestijnse vakbonden organiseert ABVAKABO FNV een landelijke Palestina-conferentie op donderdag 29 november in Rotterdam.

Op deze conferentie geven we actuele informatie over de situatie waarin onze Palestijnse collegas zich staande moeten houden, stimuleren we concrete initiatieven en zogenaamde 'twinning' projecten en bespreken we hoe ABVAKABO FNV tegemoet kan komen aan de oproep van onze Palestijnse collega's van PGFTU waar het sancties, boycot en moreel verantwoord investeren inzake Israëlische producten of dienstverlening betreft.

Het programma bestaat o.a. uit:

* Inleiding door panel van deskundigen en schets van de actuele situatie in Palestina met een oproep tot solidariteit door Anan Qadri van onze Palestijnse zusterbond, zelf actief in de zorgsector.
* Lunch en Informatiemarkt met diverse stands en film.
* Workshops [o.a. van Een Ander Joods Geluid] gericht op informatie, vakbondslobby en -pressie en solidariteitsnetwerk begeleid door ervaren Britse collega's.
* Afsluiting met conclusies en aanbevelingen.

ABVAKABO FNV leden kunnen afhankelijk van hun cao vakbondsverlof krijgen op vertoon van deze uitnodiging.

2 opmerkingen:

 1. 3 REDENEN OM DE FNV TE MIJDEN

  1 De FNV is antisemitisch

  Op onderstaande link kun je zien dat de FNV vorig jaar een anti Israel samenkomst wilde regelen, zogenaamd om de Palestijnse vakbond te steunen.
  In werkelijkheid is het de FNV erom te doen het tanende ledental (de babyboomers van kort na de oorlog gaan massaal met pensioen en zeggen vaak hun lidmaatschap op) aan te vullen. Aangezien moslims in Nederland niet massaal georganiseerd zijn daar nog veel zieltjes te winnen. Als je maar flink tegen joden en Israel aanschopt, willen ze misschien wel lid worden

  http://www.zionism-israel.com/blog/archives/00000214.html

  2 De FNV vertoont maffia-achtige trekjes

  Op onderstaande link kun je lezen hoe de FNV er kennelijk een Satanisch genoegen in schept om kleine ondernemers kapot te maken. Karel de Werd een kleine ondernemer ontsloeg 2 werknemers in de proeftijd. Volkomen in overeenstemming met de wet.
  Echter een vakbondsmedewerker had prive nog een appeltje te schillen met de heer de Werd. Vervolgens heeft de vakbond via een staking, waaraan de medewerkers verplicht mee moesten doen het bedrijf kapot gemaakt.
  Ondanks dat de heer de Werd bewijzen heeft, liegen de officieren van justitie op verzoek van de vakbond om eventuele schadevergoeding af te wenden.

  http://www.pj-design.nl/de-werd/

  3 De FNV is corrupt

  Zelf ben ik vanwege mijn Joodse achtergrond weggepest bij een bedrijf op schiphol
  Omdat het de FNV goed uitkwam om op goede voet met het bedrijf te staan, werd ik door de FNV op alle mogelijke manieren tegengewerkt. Mijn zaak is op TV geweest bij het programma “Ook dat nog”. De FNV heeft achter mijn rug om, op verzoek van de werkgever geprobeerd om dat programma tegen te houden. Dit deden ze door allerlei leugens over mij te verspreiden. De werkgever hoefde de FNV maar te bellen en dan kreeg ik een smerige antisemitische dreigbrief van de FNV.
  De FNV beslist alles op eigen houtje, zonder met jou te overleggen.
  Het carriere trajct van een FNV bons ziet er als volgt uit
  1 carriere maken bij de FNV (desnoods ten koste van de leden)
  2 naar het pluche van de 2-de kamer
  3 naar het bedrijfleven om je zakken te vullen
  Op onderstaande link kun je het allemaal lezen.
  Aanvullende info kun je bij mij opvragen
  Jansen973@zonnet.nl

  http://www.abonnementenopzeggen.nl/paginas/categorieen/overige/FNV

  Carlo Marijnissen - Alkmaar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Carlo,
  Met begrip voor je frustraties en je slechte ervaringen met de FNV, vind ik deze reaktie toch erg op het randje. De Israel-boycot-bijeenkomst was opgezet door een groepje links-extremisten die vooral ideologisch gedreven worden, en werd gelukkig afgelast door de FNV-leiding.
  Ook satanisme en corruptie kan 'de FNV' niet worden toegeschreven, al zullen er vast wel wat rotte appels in de vakbondsmand zitten.

  BeantwoordenVerwijderen