dinsdag 9 oktober 2007

Hezbollah beschuldigt Israël van moorden in Libanon

Israël heeft uiteraard helemaal geen belang bij de moorden op anti-Syrische politici, want het is een vijand van Syrië en ziet liever een anti-Syrische dan een pro-Syrische regering. Hoe meer anti-Syrische politici worden vermoord, hoe zwakker de overgeblevenen komen te staan en hoe meer mensen ervan zullen afzien om anti-Syrische visies te uiten. Bovendien heeft geen enkel ander land dan Syrië gedetaileerde kennis van de bewegingen van de diverse politici in Libanon door de nog altijd aanwezige veiligheidsdiensten daar, en natuurlijk via bondgenoot Hezbollah.
 
Het is goed gebruik onder islamisten en andere extremisten om Israël van alles de schuld te geven, en Hezbollah weet dat het door velen als een even betrouwbare bron wordt gezien als Israël. In vele 'neutrale' berichten en reportages over de Libanon oorlog werden immers de visie van Hezbollah en Israël als gelijkwaardig tegenover elkaar gezet. Dat het één een democratische rechtsstaat is en het ander een militie met Middeleeuwse ideeën over andersdenkenden en als doelstelling het vermoorden van Joden, doet blijkbaar niet ter zake. Hezbollah hoopt nu wellicht dat Westerse journalisten in hun ijver 'neutraal' te zijn, deze aantijging even serieus zullen nemen als de beschuldigingen aan het adres van Syrië...
 
 
Ratna
______

Hezbollah beschuldigt Israël van moorden in Libanon

Gepubliceerd: zaterdag 6 oktober 2007 14:11
Update: zaterdag 6 oktober 2007 14:26

http://www.depers.nl/buitenland/109784/Hezbollah-beschuldigt-Israël-van-moorden-in-Libanon.html

 

Israël zaait onrust en onenigheid in Libanon door anti-Syrische politici te vermoorden. Dat heeft Hezbollahleider Hassan Nasrallah vrijdag gezegd. Israël heeft belang bij de vele moorden op Libanese politici van de afgelopen jaren, omdat Israël wil dat Hezbollah wordt uitgeput door interne strijd, zei Nasrallah.

De militante groepering Hezbollah is bondgenoot van Syrië en naar dat land, en dus ook naar Hezbollah, wordt onmiddellijk met een beschuldigende vinger gewezen als er weer een politieke moord plaatsheeft in Libanon. Israël weet dit en doet er zijn voordeel mee, zei Nasrallah. Hij verblijft op een onbekende locatie, omdat hij bang is dat Israël hem vermoordt, zoals het land in 1992 zijn voorganger vermoordde. Hezbollah, dat vooral in Zuid-Libanon veel aanhang heeft, en Israël vochten vorig jaar een oorlog van ruim een maand uit.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten