donderdag 14 juni 2007

Hamas' kindertijdschrift al-Fateh tweewekelijks in Londen gepubliceerd

CIDI, 05 juni 2007
Hamas' kindertijdschrift al-Fateh tweewekelijks in Londen gepubliceerd

In de Britse hoofdstad Londen wordt sinds september 2002 tweewekelijks het kindertijdschrift van de Hamas, al-Fateh, uitgegeven. Via het tijdschrift dat te zien is op de website
www.al-fateh.net, worden kinderen blootgesteld aan gewelddadig materiaal, antisemitisme en haatprediking.

Met vrolijke plaatjes en poëtische woorden worden opdrachtgevers van zelfmoordaanslagen en zelfmoordterroristen afgebeeld als helden. Joden worden ondermeer gekarakteriseerd als "moordenaars van de profeten" en als vernietigers van de Arabische en islamitische wereld. De acties van zelfmoordterroristen worden bezien als heldendaden, geweld wordt aangemoedigd en in het tijdschrift valt bovendien te lezen hoe moeders hun zonen oproepen Joden te vermoorden.

Het vinden van de negatieve karakterisering van Joden vergt weinig moeite. Zo verscheen in het tweede exemplaar van de maand mei 2007 een verhaal met de onschuldig ogende titel "Wat wil ik later worden?". In dit verhaal gaat een jongetje na waarom hij astronaut en geen arts, leraar of boer wil worden. Hij vertelt dat de bevolking op zijn planeet (alleen de Arabische wereld is afgebeeld op een plaatje) vroeger in vrede en veiligheid leefde; in een omgeving waar wetenschap en religie samen onafscheidelijk waren en waar de Arabische taal, islam en de Koran centraal stonden. Hier kwam volgens het stripverhaal op de website een einde aan toen kwaadaardige buitenaardse wezens het gebied binnendrongen.

Terwijl een monster met een davidsster op zijn hoofd wordt afgebeeld, wordt er gezegd dat de koning van de buitenaardsen zegt dat hij de islam haat en dat wetenschap van religie gescheiden moet zijn en dat de planeet, zoals zij is, vernietigd dient te worden. Samen met zijn ministers, afgebeeld met pijpenkrullen, smeedt hij het plan om de planeet (de Arabische wereld) te splijten. Met geweld delen ze de wereld in kleine stukjes op en verkrijgen ze zo de macht en controle over het verdeelde gebied. De bevolking zou snakken naar degene die de planeet weer kan herstellen en terug kan brengen naar de oude staat, toen er één taal en één religie was. Het jongetje besluit met de woorden dat dat de reden is waarom hij een astronaut wilt zijn: zodat hij de planeet, dat in stukken verspreid is geraakt, weer bijeen kan krijgen, het "kwaadaardige buitenaardse" overwinnend.

Ook een vaak terugkerend onderdeel in het tijdschrift is "Het verhaal van een martelaar" waarin de "heroïsche daden van een mujahid" die tijdens een zelfmoordaanslag (waaronder zelfmoordaanslagen gericht tegen burgers), door het Israëlische leger of door rivaliserende groeperingen om het leven is gekomen, uitgebreid aan bod komen.
 
 
Voor de afbeeldingen zie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten