zondag 17 juli 2011

De Gilad Shalit Brigade - manifestatie 24 augustus in Den Haag

 
Graag uw aandacht voor het onderstaande. Handtekeningen en donaties zijn nog steeds welkom, en we hopen op een goede opkomst op 24 augustus!
 
------------------

De Gilad Shalit Brigade (2)

IMO Blog, 6 juli 2011

Update: de manifestatie ten behoeve van Gilad Shalit zal plaatvinden op woensdag 24 augustus vanaf 14 uur (tot ca. 15 uur) op het Plein bij het Binnenhof in Den Haag.

Hieronder een gastblog van Gerbrig Arends, actief in de Gilad Shalit Brigade, die ijvert voor de vrijlating van deze Israelische soldaat. Shalit zit inmiddels meer dan vijf jaar gevangen op een onbekende plaats, zonder daglicht, het is niet zeker hoe hij eraan toe is en of hij überhaupt nog leeft. Hamas weigert een teken dat hij nog leeft te geven en het laatste dat van hem is vernomen is van twee jaar geleden. Hamas weigert ook hem te laten bezoeken door mensen van het Rode Kruis of andere neutralen, en hij mag geen post ontvangen of versturen. Al deze zaken druisen in tegen het internationale recht. Hoewel Amnesty International en andere mensenrechten organisaties Hamas hebben verzocht de omstandigheden te verbeteren, eist men niet zijn vrijlating, en wordt door sommigen zelfs gesteld dat hij een krijgsgevangene is en dus tijdens gevechtshandelingen gevangengenomen. Dat is niet waar. Hij is via een tunnel van een basis in Israel ontvoerd. Het belangrijkste verschil met de Palestijnse gevangenen in Israel is dat hij nergens voor is veroordeeld en puur en alleen wordt vastgehouden om hem te kunnen ruilen voor zoveel mogelijk Palestijnse gevangenen. Hamas heeft meermaals een deal afgewezen waarin duizend Palestijnse gevangenen zouden worden vrijgelaten, waarvan tientallen veroordeeld voor het vermoorden van onschuldige Israeli's in bloedige aanslagen. Men verwacht blijkbaar nog meer gevangenen vrij te kunnen krijgen, en speelt ondertussen een vuil psychologisch spel over de ruggen van Shalit en zijn familie in Israel.

Ratna Pelle


Gilad Shalit


Bericht van de Gilad Shalit Brigade

Beste mensen, het is alweer even geleden dat ik op deze plaats verteld heb over de Gilad Shalit Brigade. Hier weer een kleine update:

U heeft misschien mee gekregen dat we 5 april jl. een dikke 3500 handtekeningen hebben aangeboden aan de heer Pechtold. De petitie was eigenlijk gericht aan de minister van Buitenlandse Zaken, de heer Rosenthal, maar aangezien hij steeds erg druk was hebben we het zo maar geregeld. We hebben van de heer Pechtold, en ook van de heer Rosenthal en een aantal andere parlementariërs gehoord dat er bij onze regering zeker veel aandacht is voor het lot van Gilad Shalit en dat zij blij zijn met onze acties.

Verder zijn we op bezoek geweest bij de Israelische ambassade en we werden zelfs uitgenodigd op de afscheidsreceptie van de ambassadeur, de heer Knei Tal die binnenkort weer terug naar Israel gaat. Zij waarderen onze acties voor Gilad heel erg.

21 Juni (vlak voor de dag dat Gilad precies 5 jaar geleden is ontvoerd) hebben we op het Plein in Den Haag gestaan met een soort kooi waar een van ons, met een Gilad masker voor, in zat. Dat trok veel bekijks en was ook wel confronterend!

We zijn die dag ook officieel met de kaartenactie aan de Palestijnse delegatie, aan de Nieuwe Parklaan 23 begonnen. Op de kaarten staat een foto van Gilad met de tekst 'Gilad Shalit, Let him free' en op de achterkant heel kort wat informatie. De mensen hoeven alleen hun naam en woonplaats in te vullen en een postzegel te plakken en de kaart op de bus te gooien om de Palestijnse delegatie te laten weten dat zij willen dat Gilad vrij wordt gelaten. Wij hebben de hoop dat de PA hier juist in deze tijd, waarin zij ook weer samen beginnen te werken met Hamas, misschien wel gevoelig voor zal zijn.

De actie loopt heel goed. We hebben inmiddels al ruim 3000 kaarten uitgedeeld! Dat is natuurlijk geweldig, maar er zit ook een keerzijde aan, want het kost wel wat. De kooi, de flyers en de kaarten, en dan noem ik nog niet eens de kosten van vervoer van en naar Den Haag die wij natuurlijk voor eigen rekening nemen. Maar het wordt wel steeds moeilijker, dus als iemand een sponsor voor ons zou weten, of als iemand een eenmalige gift wil geven, heel graag! We hebben een aparte girorekening geopend nl. 371838940 t.n.v. mevr. Lammie Lassche, Meppel o.v.v. Gilad Shalit. Bij voorbaat dank!!!

Donderdag 30 juni waren we weer van de partij toen de heer Abbas ons land met een bezoek 'vereerde'. Eerst hebben we bij het Huis Ten Bosch gestaan, toen hij bij de koningin was, en later op het Plein bij de grote manifestatie van diverse Israel organisaties samen toen de heer Abbas bij de Eerste Kamer was. Ik heb hem persoonlijk niet gezien, maar hij heeft ons, of in ieder geval onze spandoeken, hopelijk wel gezien!

Vandaag, 5 juli, hebben we weer op het Plein gestaan met nieuwe flyers en Gilad Shalitkaarten om uit te delen en daar gaan we de zomer gewoon mee door, gemiddeld 2 keer per maand. Ieder die zin/tijd heeft om te komen en mee te helpen, heel graag! Je kunt mij bereiken via deze blog.

Woensdag 24 augustus, dat is vlak voor de 25ste verjaardag van Gilad Shalit, hopen we de kaartenactie af te sluiten met een grote manifestatie in Den Haag. Verdere gegevens over plaats en de precieze tijd volgen maar houd woensdagmiddag 24 aug. vast vrij en geef het aan zoveel mogelijk mensen door want het zou mooi zijn als we die dag met een hele grote groep zullen zijn.

Hartelijke groeten namens de Gilad Shalit Brigade!
Gerbrig Arends-Alkema

DSC03284GiladShalitBrigade (37k image) 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten