dinsdag 15 maart 2011

Meldpunt MDI en CIDI doen aangifte tegen antisemitische haatsite


De website "Het Zuur" ben ik helaas al vaker tegengekomen en is ondanks herhaalde meldingen nog steeds online. Het is dieptriest dat er mensen zijn die dergelijke haat en leugens verspreiden, en het blijkt moeilijk om dit wettelijk aan te pakken. Als een blog of website al uit de lucht wordt gehaald na veel moeite, begint iemand doodleuk op een andere lokatie weer opnieuw. Toch moet de strijd tegen antisemitisme ook op deze praktische manier gevoerd worden, en is het niet voldoende alleen de ideeën te bestrijden en weerleggen.
 
RP
---------
 

Meldpunt doet aangifte vanwege anti-jodensites

(Novum) - Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft zondag aangifte gedaan tegen Jeroen de K. Deze man zit achter de website hetzuur.nl en enkele andere websites waarop de Holocaust wordt ontkend en antisemitische teksten te lezen zijn.

Een woordvoerder van het MDI laat weten dat er in de aangifte van zondag in totaal 87 antisemitische uitingen worden aangedragen. Het meldpunt zegt veel meldingen te hebben binnengekregen naar aanleiding van de aangifte tegen De K. van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) afgelopen week.

Het CIDI deed deze aangifte vanwege beledigende teksten op de websites tegen joden in het algemeen en minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) in het bijzonder. Ook vertoont De K. de nazipropagandafilm Der Ewige Jude.

Het MDI deed al in 2009 aangifte tegen De K. Naar aanleiding hiervan is de man wel verhoord, maar dat heeft nog niet geleid tot een rechtszaak. Volgens het meldpunt is drukte bij de rechtbank daarvan een belangrijke oorzaak.

----------

Zaak tegen website Het Zuur in nazomer

http://www.telegraaf.nl/digitaal/9260380/__Zaak_tegen_website_Het_Zuur_in_nazomer__.html?sn=digitaal

AMSTERDAM -  Naar verwachting in de nazomer zal de rechtszaak beginnen tegen de man achter website hetzuur.nl. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vrijdag laten weten.

De zaak tegen voormalig advocaat Jeroen de K. komt voort uit een aangifte die het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) in 2009 heeft gedaan. Het CIDI deed deze week opnieuw aangifte van nieuwe beledigingen. Op de website staan artikelen met titels als 'Opdat u Joden haat' , 'Joden zullen verbranden' en 'Uri Rosenthal is een nazi' .

Behalve het CIDI heeft ook de Joodse Omroep aangifte gedaan omdat op de antisemitische website ook beelden van een programma van de omroep te zien zijn. Deze worden gebruikt om joden zwart te maken. Het Meldpunt Discriminatie Internet wil dat de website zo snel mogelijk wordt gesloten.

----------

CIDI doet aangifte wegens antisemitsche uitingen over Rosenthal

di 08-03-2011

Een man die in het verleden is veroordeeld wegens het stalken van de toenmalige premier Balkenende, richt nu zijn pijlen op minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken. Op zijn website plaatst hij beledigende teksten over Joden in het algemeen en Rosenthal in het bijzonder en vertoont hij de nazipropagandafilm Der Ewige Jude. CIDI deed dinsdag aangifte, maar vindt dat de website al eerder uit de lucht gehaald had moeten zijn.

In lange tirades met koppen als "De Jood Uri Rosenthal" beweert de man op zijn site onder meer dat 'de Joodsche intelligentsia de Holocaust zelf gewild en georganiseerd heeft'. Hij stelt Joden gelijk aan nazi's en spreekt van de 'Joods nazistische idealen van het Zionisme', van 'lokjodinnen' en de 'propagandanazi Ronny Nafthaniel'. "Afgelopen honderd jaar is er geen groter geteisem geweest dan 'de Joden'", schrijft hij.
 
De website in kwestie had allang uit de lucht kunnen zijn. Tegen uitingen op deze site is al in 2009 en daarna nog minstens eenmaal aangifte gedaan wegens antisemitisme door het Meldpunt Discriminatie Internet. De zaak is onderzocht en naar verluidt besloot het OM tot vervolging, maar de man heeft zich nog steeds niet voor de rechtbank hoeven verantwoorden. CIDI deed dinsdag aangifte van deze nieuwe serie antisemitische uitingen.
 
"Dit toont opnieuw de noodzaak van een snel lik-op-stukbeleid bij antisemitisme", zegt CIDI-directeur Ronny Naftaniel. CIDI heeft hierop opnieuw aangedrongen in een brief aan de Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken, die woensdag opnieuw vergadert over de aanpak van antisemitisme. 

1 opmerking:

  1. Ja, ik kwam het zuur in de reacties van het Xandernieuws tegen. Vreselijk. Ik walg enorm van zijn antisemitische uitlatingen. Ook Aart Liberty had een anti-semitische uitlating in de reactie op mijn blogger de burcht sion geplaatst. Ik had de anti-semitische reactie verwijderd. Ik wil graag een aangifte doen omdat Aart Liberty uit Thailand zo lastig doet met zijn uitlatingen en antisemitisme.

    BeantwoordenVerwijderen