woensdag 10 december 2014

Imam in Al Aqsa moskee roept op alle Joden af te slachten

 

Een Palestijnse moslimgeestelijke ging weer eens lekker los tijdens een preek in de Al Aqsa Moskee. Je zou verwachten dat, gezien de rellen en aanslagen van de laatste weken, de Palestijnen niet tot nog meer geweld gaan oproepen. Ze kunnen erop wachten dat Israel daar ook weer op gaat reageren en Netanyahu wil laten zien de sterke man te zijn die het land nodig heeft. Maar nee, deze sheik gaat echt helemaal los en zegt dingen als:

 

“De Joden zijn de meest verachtelijke wezens, ze zijn de boosaardigste schepsels die ooit op aarde hebben rondgelopen. Ze doodden de profeten, ze hebben wel 10.000 profeten gedood, ze wilden ook de profeet Mohammed vermoorden en daarom veranderde Allah ze in apen en varkens.

De strijd met de Joden is nabij. Ik zeg luid en duidelijk tegen de Joden: de tijd voor jullie slachting is gekomen, de tijd jullie te doden is gekomen. De staat van het islamitische kalifaat zal helpen dit land van jullie te bevrijden. We verwelkomen de dag dat jullie afgeslacht zullen worden. Oh Allah, maak dat de dag dat de Joden worden afgeslacht, snel komt.”

 

Deze donderpreek is via internet verspreid.

Stel je voor dat een rabbijn in Israel eentiende van dergelijke idioterie zou verkondigen tegen Arabieren, dan stond het op de voorpagina’s van diverse kranten. Dan werden er Kamervragen gesteld. Maar bovenal, zou er in Israel zelf een storm van protest losbreken, en zouden Netanyahu en andere politici zich haasten om afstand te nemen van deze woorden.

Maar het zijn de Palestijnen, daar verwachten we niks anders van. Dan hoeft Abbas niks te zeggen. Dan hoeft de internationale gemeenschap niet te zeggen dat dit indruist tegen alles waar men zich de afgelopen decennia voor heeft ingezet. Palestijnen spreken we niet aan op hun gedrag, en houden we niet verantwoordelijk voor de gevolgen ervan. Is dat eigenlijk geen vorm van discriminatie, racisme zo je wil? Wordt het misschien tijd de Palestijnen eens als een volwassen volk te behandelen alvorens we praten over een erkenning van hun nog niet bestaande staat?

 

RP

--------------

 

Preacher at Al Aqsa calls to slaughter all Jews, "most evil of Allah's creations"

 

Even among all the crazy, antisemitic stuff that MEMRI finds being promulgated in the Arab world, this is something:

Highlights:

 

 

 

 

 

 

 


I wonder if Human Rights Watch and Amnesty International would consider this to be "incitement."

Notice also that there is no fear of pushback from his audience against praying for a new Caliphate.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten