dinsdag 23 oktober 2012

Moordenaar Ami Popper haalt in cel zijn gram op Israelische oud-president Katsav

 
Erger dan de vrijheidsberoving, lijkt mij het tuig waar je noodgedwongen je dagen tussen moet slijten in de gevangenis.
Ami Popper is een religieus geworden maar nog steeds gewetenloze maniak, die in 1990 koelbloedig zeven Israelische Arabieren bij een bushalte doodschoot. Zijn straf is in 1999 omgezet van 7x levenslang naar 40 jaar; veel te kort voor zo'n gek zonder wroeging; hij zou al in 2023 voorwaardelijk vrij kunnen komen (hij is dan circa 54 jaar). Hij is nu naar een maximum-security gevangenis overgeplaatst, omdat hij oud-president Katsav belaagde.
Evenals de fanaat die Rabin vermoordde, kon Popper tijdens zijn straf trouwen en kinderen verwekken. Verbluffend hoe er steeds vrouwen te vinden zijn die vallen op foute mannen. Misschien dat Katsav ook nog wat sjans krijgt vanuit de cel? (Zijn vrouw ziet die bui al hangen en diende vorige week een gratieverzoek in bij president Peres...)
 
Wouter
____________
 

Moordenaar haalt in cel zijn gram op oud-president Israël

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2808/Israelisch-Palestijns-conflict/article/detail/3333285/2012/10/18/Moordenaar-haalt-in-cel-zijn-gram-op-oud-president-Israel.dhtml

Door: Rolf Bos − 18/10/12, 06:00

 

Het is de grootste angst van een corrupte agent. Opgesloten in een gevangenis met boeven die je zelf ooit nog hebt opgepakt. Iets soortgelijks overkwam de afgelopen weken Moshe Katsav, de voormalige president van Israël, die wegens verkrachting de cel in moest. In de gevangenis werd het leven hem zuur gemaakt door een meervoudige moordenaar die hij als president weigerde gratie te verlenen. 

 

Katsav (66), tussen 2000 en 2007 president, verdween in december 2011 voor zeven jaar achter de tralies. De rechter achtte het bewezen dat hij, als minister van Toerisme, een medewerkster had verkracht. De voormalige bewindsman zit zijn straf uit in de Maasiyahu-gevangenis in Ramla. Hij is daar ondergebracht in een vleugel voor religieuze joden.

Katsav had de afgelopen weken veel last van een andere gedetineerde, Ami Popper. Deze Israëliër vermoordde in 1990 zeven Palestijnse arbeiders. Hij werd tot zevenmaal levenslang veroordeeld.
Toen Moshe Katsav nog president was, vroeg Popper hem om gratie. Katsav weigerde. Popper was er volgens een bron in de gevangenis op uit 'een oude rekening te vereffenen'.

Hij dwong Katsav de tafel in de eetzaal te verlaten waar hij zelf wilde zitten. Samen met andere gedetineerden smeerde hij resten van dode muizen op de muren van de cel van de ex-president. Ook pikte hij diens stoel in.

De gevangenisautoriteiten hebben Popper meermalen gewaarschuwd, maar hij bleef doorgaan met zijn pesterijen. Afgelopen maandag werd hij overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten