maandag 21 juni 2010

Mokum geen veilige haven meer voor Joden met keppel

 
Onbegrip van Joden voor de onverschillige houding van veel politici tegenover het groeiende antisemitisme.
 
Hieronder een boos bericht van Israned naar aanleiding van een reportage gisteren van de Joodse Omroep over het toegenomen antisemitisme in Amsterdam. Juist Amsterdam, waar al eeuwelang de meeste Joden in Nederland wonen, de stad die zij mede hebben gevormd en gekleurd, die zij hun eigen naam hebben gegeven en die zo dikwijls een Joodse burgemeester had, is steeds onveiliger aan het worden voor als zodanig herkenbare Joden.
 
RP
------------
 

De keppel, de bedreiging en de verborgen camera

http://www.israned.com/2010/06/de-keppel-de-bedreiging-en-de-verborgen.html
 
Deze morgen 12.00 uur zendt de Joodse Omroep een reportage uit waarbij met de verborgen camera het antisemitisme in uitgerekend Amsterdam is vastgelegd. Amsterdam, de stad die vroeger het Jeruzalem van het Noorden werd genoemd oftewel Mokum. Een woord uit het Jiddisch dat veilige haven betekent. Die veilige haven is er in Mokum voor Joodse Amsterdammers niet meer wanneer zij hun religie willen uitdragen.
Met twee Joodse scholieren en een volwassene die alledrie een keppel dragen neemt een reportageteam de proef op de som in willekeurige buurten in Amsterdam. Groepjes jongeren brengen de Hitlergroet en schelden de wandelaars uit. Onverbloemde agressie en antisemitisme vallen hen ten deel.
Dat is wat Joden in Mokum overkomt. Uitgedragen door de nieuwe bruinhemden is een Gotspe. Een gotspe die moet worden voorkomen met het lokjodenplan van Marcouch. Het is een grove schande. Zoals gewoonlijk zwijgt de landelijke politiek verder. Stel je voor dat je de confrontatie durft aan te gaan. Ik heb nog niet één van de landelijke politieke kopstukken gehoord hoe deze ontoelaatbare agressie tegen een weerloze minderheid te stoppen. Wanneer de maatschappij er voor iedereen is,  dan zou je zeggen dat de Joodse Nederlanders daar ook deel vanuit maken. Door de landelijke stilte blijkt dit anders te zijn. De Joden zijn weer vogelvrij en Nederland kijkt de andere kant op. Misschien is het een beter idee dat de Nederlandse Joodse gemeenschap Aliya maakt. Van de Nederlandse politiek hoeven ze geen bescherming te verwachten tegen dat losgeslagen tuig dat kutmarokkaan heet.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten