maandag 13 oktober 2008

Organisatie van Islamitische Conferentie veroordeeldt herbouw synagoge op Tempelplein

 
Het zal Ekmeliddin Ihsanoglu wel zijn ontgaan dat op de Tempelberg ook de meest heilige plaats voor de Joden ligt, en Jeruzalem al een bloeiende Joodse stad was lang voordat de islam zijn intrede deed. Israel heeft, in tegenstelling tot zowel de moslims als de christenen, de heilige plaatsen van alle religies in Jeruzalem geëerbiedigd. De idee dat Israel een synagoge zou bouwen op de Tempelberg is absurd, en Joden mogen daar maar zeer beperkt en onder strenge voorwaarden komen. Israel, en voor haar stichting de Joden, zijn er veelvuldig van beschuldigd de Al Aqsa Moskee te willen vernietigen; onder dat mom werden en worden de Palestijnen tegen Israel en de Joden opgezet, zoals de groot-moefti al deed in 1929. De Organisatie van de Islamitische Conferentie speelt dat vuile spelletje nog steeds.
 
Bedoeld is hier mogelijk de herbouw van een synagoge die in 1948 door Jordanië vernietigd was, en aan de overkant van het plein, tegenover de Klaagmuur ligt. Zeker 50 tot 100 meter van de Al Aqsa moskee verwijderd en aansluitend bij het Joodse kwartier. Toen wij vorig jaar Bethlehem bezochten zagen we een Palestijnse krant waarin ook al moord en brand werd geschreeuwd over de herbouw van deze synagoge.
 
RP & WB
------------------
 
OIC Denounces Synagogue Construction near al-Aqsa Mosque
 
Date : 13/10/2008  Time : 13:19
http: //english.wafa.ps/?action=detail&id=12130

 
JEDDAH, October 13, 2008, (WAFA - PLO news agency) - Secretary general of the Organization of the Islamic Conference (OIC), Ekmeliddin Ihsanoglu, denounced Monday the Israeli breach of constructing a synagogue on a Muslim site.

In a press release issued today, Ihsanoglu said that constructing the synagogue adjacent to the Al-Aqsa Mosque is an affront against the place where prophet Mohammed was blessed.

'Such vicious step is breaching the international law and the Geneva Convention, according to which the occupying country has no right in attacking holy places in the land it occupies', he added angrily.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten