maandag 29 september 2008

Boek met Holocaust cartoons uitgebracht in Iran

 
Zelden is er zoveel haat van een land tegen een ander land en volk verspreid, waarmee men nooit een territoriaal dispuut had, nooit door bezet is geweest en nooit mee in oorlog is geweest. De laatste keer dat een regime een volk zo zwart maakte, beledigde en bedreigde was, juist ja, zo'n 70 jaar geleden.....
 
RP
-----------
 
Boek met holocaustcartoons uitgebracht in Iran
 
Historiek.net - zaterdag 27 september 2008
 
In Iran is een boek uitgebracht met cartoons en satirische teksten over de jodenvervolging. Het staatspersbureau IRNA maakte dat vandaag bekend.

Het boek werd uitgegeven op Quds Day (Jeruzalemdag), een dag waarop in Iran massaal geprotesteerd wordt tegen de aanwezigheid van Israël in Jeruzalem. Net als andere jaren ging een groot aantal Iraniërs die dag de straat op en eisten ze het vertrek van Israël uit het Midden-Oosten. Volgens hen is Israël "een kankergezwel" dat verwijderd moet worden.

Eén van de cartoons in het boek toont joden die de gaskamer verschillende keren in en uit lopen. Een andere jood zit bij de ingang met een teller die op 5.999.999 staat.

Het boek stelt onder meer dat Israël de holocaust misbruikt in het conflict met de Palestijnen. Samensteller van het genoemde boek is de politiek activist Mohammad Ali Ramin. Verschillende Iraanse studenten verleenden hun medewerking. Bij de presentatie van het boek was de Iraanse minister van onderwijs, Alireza Ali-Ahmadi, aanwezig.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten