woensdag 26 september 2007

Holocaust-reeks op Iraanse staats-televisie revisionistisch

Eerder berichtte ik over een serie op de Iraanse TV over de Holocaust, waarin een Iraanse diplomaat in Parijs honderden Joden, waaronder zijn geliefde, redt door ze naar Iran te smokkelen. Eén en ander lijkt mooier dan het is, blijkt nu. Overigens werden de Joden uit Frankrijk volgens de serie naar werkkampen gestuurd, niet naar concentratiekampen.
 
Ratna
----------------
 
De Standaard, lezersbrieven 22 september 2007
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=ON1HML34

Holocaust

De Holocaust-reeks die op de Iraanse staatszender wordt vertoond, wekt de indruk dat het regime in Teheran begaan is met het leed dat het Joodse volk tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft ondervonden. Inderdaad maken de mollahs graag een onderscheid tussen de staat Israël en de Joden zelf. Maar er schuilt een fikse adder onder het Iraanse gras.
Regisseur Hassan Fatthi besteedt veel aandacht aan de beruchte antisemitische complottheorie die stelt dat de zionisten met de nazi's zouden hebben samengezworen om de stichting van een Joodse staat in Palestina mogelijk te maken. Tussen de melodramatische lijnen door staaft de serie de verwarde stellingen van de Iraanse president Ahmadinejad dat Israël zijn bestaansrecht afkoopt met het leed van de vervolgde Joden. De regisseur van de serie liet zich overigens adviseren door Abdollah Shahbazi die bekend staat als loochenaar van de Holocaust.
Ook haalt hij het werk van Roger Garaudy, de Franse antisemiet en negationist, aan als 'historische bron'.

Dirk Rochtus

Dirk Rochtus is docent internationale politiek
 
Gazet van Antwerpen meldde het op 20 juli: Dirk Rochtus, docent Internationale Politiek aan de Lessiushogeschool in Antwerpen, gastschrijver in Gazet van Antwerpen, en medewerker van Doorbraak (VVB) krijgt het Bundesverdienstkreuz van de Duitse president Horst Köhler vanwege zijn inzet voor de bevordering van de Vlaams-Duitse betrekkingen, onder meer als oprichter van het Centrum voor Duitslandstudiën en als organisator van talloze conferenties.
 
Tot begin juli was Rochtus adjunct-kabinetschef bij Vlaams minister van Buitenlands Beleid Geert Bourgeois (N-VA). Rochtus werkte er de strategienota Vlaanderen-Duitsland over de bilaterale relaties uit. Het Bundesverdienstkreuz is de hoogste civiele onderscheiding die Duitsland sinds 1951 toekent.
 

1 opmerking:

  1. Deze weblog staat open voor commentaren, maar niet voor het verspreiden van leugens. Ik heb zojuist een comment van ene "Ton Nuiten" geweigerd, die onder meer beweerde dat de Zionisten waren begonnen met een boycot van Duitsland in de zomer van 1933, en Hitler vervolgens 'terugsloeg' met een boycot van Joodse zaken. De boycot door de Nazi's van Joodse winkels begon echter één dag na hun machtsovername, op 1 april 1933.
    http://members.home.nl/w.brasse/boycot_israel.htm

    BeantwoordenVerwijderen