maandag 9 juli 2007

Wat leren Palestijnse kinderen op Hamas zomerkampen?

Misschien is dit iets waar Zembla of Tegenlicht eens aandacht aan kunnen besteden? Een ideaal onderwerp voor de ware onderzoeksjournalistiek! Neem dan meteen de aan Hamas gelieerde media en imams mee, en de door Hamas gerunde scholen en andere sociale instellingen. Wat is het doel van al deze instellingen? Wat gaat erachter schuil?
Heeft het terrorisme wellicht nog andere oorzaken dan de Israëlische bezetting?
----------------------------------------------

Uit: Jerusalem Post, 04 juli 2007

Families Gaza halen hun kinderen van Hamas zomerkampen
 
Nadat bekend werd dat op de zomerkampen van Hamas kinderen getraind zouden worden in het hanteren van wapens, hebben sommige Palestijnse families hun verontrustheid uitgesproken. Dinsdag beschuldigden de families de Hamas ervan hun kinderen tegen Israël en Fatah op te zetten. Sommige ouders besloten hun kinderen van het kamp te halen. De meeste kinderen die momenteel meedoen aan de Hamas zomerkampen zijn in de leeftijd van 8 tot 17 jaar.

Volgens het aan Fatah-gelieerd Palestijnse Persagentschap zouden de Hamas zomerkampen in afgesloten gebieden in de Gazastrook plaatsvinden, zodat familieleden van de kinderen niet kunnen zien wat erbinnen gebeurt. Het persagentschap citeerde een getuige die zei dat de kinderen geleerd wordt hoe ze een machinegeweer en handgranaten moesten gebruiken. Ook zei de getuige, dat "de toezichthouders van de Hamas . de kinderen les [geven] waarin Fatah van collaboratie met Israël en het verraden van de Palestijnen beschuldigd wordt. Ze citeren ook delen uit de Koran waarin kinderen worden aangespoord om de 'verraders' te doden."

In een officiële reactie beschuldigt Fatah de Hamas van het "ontvoeren" en "hersenspoelen" van kinderen. "Hamas helpt mee met het creëren van een cultuur van haat en wraak. Ze doden de onschuld in kinderen door hen militaire training te laten ondergaan en door hen te laten haten. Ze willen deze kinderen in de toekomst gebruiken om hun eigen mensen te bevechten."

De kinderen worden gerekruteerd via advertenties in moskeeën. Op de advertenties is alleen te lezen dat de kinderen lessen over de Islam zouden krijgen.

Ook Fatah kende in het verleden dergelijke zomerkampen waar schoolkinderen leerden wapens te gebruiken en opgezet werden tegen Israël en de Verenigde Staten.

vertaling: www.cidi.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten