dinsdag 16 december 2014

Vragen over sponsoring Jordaans instituut door Nederlandse ambassade

 

Er zijn kamervragen gesteld n.a.v. de berichtgeving over de Nederlandse steun voor het Jordaanse Media Instituut dat terroristen op haar website als rolmodel neerzet. Goed dat hier aandacht voor wordt gevraagd, en laten we hopen dat de minister deze zaak serieus neemt. Laten we vooral ook hopen dat men voortaan wat kritischer gaat kijken voordat Arabische instituten met mooie namen en ronkende mission statements worden gesteund. Net als bij reclame is de realiteit vaak wat minder fraai dan men het doet voorkomen. En Israel haat is zeer, zeer wijd verbreid in de Arabische wereld.

 

Zie ook onze eerdere berichtgeving hierover.

 

RP

-----------

 

Vragen over sponsoring instituut in Amman door Nederlandse ambassade

http://www2.hantenbroeke.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=2719:vragen-over-sponsoring-instituut-in-amman-door-nederlandse-ambassade&catid=9:vragen&Itemid=20

15 december 2014

Tweede Kamer, vragen

Schriftelijke vragen van de heer Ten Broeke (VVD) aan de minister van Buitenlandse Zaken inzake het bericht dat Nederlandse ambassade in Amman een instituut sponsort dat een Hamas terrorist als rolmodel voor journalisten ziet (ingediend 15 december 2014).

Vraag 1
Bent u bekend met het bericht dat de Nederlandse ambassade in Amman een instituut sponsort dat een Hamas terrorist als rolmodel voor journalisten ziet? 1)

Vraag 2
Klopt het dat Ahlam Tamimi, verantwoordelijk voor de dood van vijf Nederlanders en tien Israëli’s, door het Jordaanse Media Instituut werd aangeprezen en dat wij dit instituut steunen?

Vraag 3
Deelt u de mening dat het Nederlandse geld ingezet moet worden om verdere verzoening te bevorderen en dat het Jordaans Media Instituut door Ahlam Tamimi te steunen hier niet aan bijdraagt?

Vraag 4
Is de minister bereid om via onze ambassadeur in Amman om opheldering te vragen bij het Jordaanse Media Instituut waarom Ahlam Tamimi als rolmodel werd opgevoerd?

1) http://missingpeace.eu/nl/2014/12/nederlandse-ambassade-sponsort-instituut-dat-hamas-terrorist-als-rolmodel-voor-journalisten-ziet/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten