zondag 24 juli 2011

UNRWA dreigt activiteiten in Gaza op te schorten

 

UNRWA voedt en onderwijst miljoenen Palestijnse vluchtelingen en met name hun nakomelingen, die in Gaza, op de Westoever, in Libanon, Syrië en Jordanië in zogenaamde ‘kampen’ leven en soms (met name in Libanon) zwaar worden gediscrimineerd. De Arabische landen weigeren deze mensen te laten integreren zoals de Joodse vluchtelingen uit Arabische landen in Israel en de VS zijn geintegreerd. De Palestijnse Autoriteit en Hamas weigeren eveneens ze uit de kampen te halen en permanente huisvesting te bieden, want daarmee zouden ze hun vluchtelingenstatus verliezen en dus hun zogenaamde recht op terugkeer dat niet in het internationale recht is verankerd en ook niet voor andere groepen nakomelingen van vluchtelingen geldt. Maar gelukkig is er de UNRWA, een organisatie speciaal voor Palestijnse vluchtelingen en hun miljoenen nakomelingen, met een budget van ik meen de helft van de UNHCR die zorgt voor alle andere vluchtelingen ter wereld. Je zou dan enige dankbaarheid verwachten van Palestijnse zijde en van de Hamas, maar dat valt tegen. Daar komt bij dat de UNRWA kritiekloos het Palestijnse narratief uitdraagt en zelden op enige kritiek op bijvoorbeeld Hamas is te betrappen. Ik zou zeggen: als Hamas UNRWA niet moet, laten ze dat geld dan vooral gaan besteden aan de vluchtelingen in Soedan, Kenia of Pakistan. UNRWA doet nuttig werk, maar helpt ook het regime van Hamas in het zadel te houden en houdt het vluchtelingenprobleem in stand in plaats van het op te lossen.

 

RP

--------

 

UNRWA threatens to shut down in Gaza over protests

http://elderofziyon.blogspot.com/2011/07/unrwa-threatens-to-shut-down-in-gaza.html

 

From CRI:

 

A United Nations agency taking care of Palestinian refugees threatened Thursday to suspend all its activities in the Gaza Strip if people did not end a series of protests against the organization.

"We are thinking to stop our operations completely in a week" if the protests against the UN Relief and Works Agency (UNRWA) continued, said Chris Gunness, spokesman for the UNRWA.

Dozens of people have blocked gates of the UNRWA headquarters in Gaza City for the second day because the agency suspended some of its relief programs.

Gunness stressed that it is unacceptable for the protests to develop in this way.

The UNRWA says their basic services, mainly health and education, are still being offered normally, and the suspension targeted other programs such as temporary employment.

The UNRWA attributes the crisis to a lack of funding, noting that the donor countries did not meet their obligations.

The protests are sponsored by Hamas, the Islamic movement that controls Gaza. Hamas refused the UNRWA's threats to stop the operations and called on the protestors to continue their sit-in around the agency's headquarters.

 

Comments at Palestine Press Agency are defiant, saying that the UN could "go to hell" because it is a Zionist agency anyway. 

Hey, if UNRWA doesn't want to be there, and Gazans don't want it to be there....

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten