donderdag 21 juli 2011

Palestijnen geen voorstander van 'tweestatenoplossing'

 

Op Elsevier wel aandacht voor de enquete waaruit blijkt dat een ruime meerderheid van de Palestijnen een tweestatenoplossing niet ziet zitten, en achter de hadith over het doden van Joden staat.

 

RP

-----------

 

Palestijnen geen voorstander van 'tweestatenoplossing'

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/306359/Palestijnen-geen-voorstander-van-tweestatenoplossing.htm

maandag 18 juli 2011 17:52

Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza zijn niet bereid tot het sluiten van compromissen met Israël. Een overgrote meerderheid verwerpt een tweestatenoplossing en vindt dat de Palestijnse leiders moeten streven naar één Palestijnse staat, zonder Israël.

Witte Huis en Pentagon 
De resultaten van het onderzoek zijn inmiddels gepresenteerd aan vooraanstaande Israëlische politici. Volgende week presenteren de onderzoekers de uitkomsten in het Witte Huis en het Pentagon, meldt The Jerusalem Post.

Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse opiniepeiler Stanley Greenberg, voormalig adviseur van onder anderen Democraten Bill Clinton en Al Gore.

Uit de peiling onder ruim duizend Palestijnse volwassenen blijkt dat 34 procent akkoord gaat met een Palestijnse staat naast de huidige staat Israël. 61 procent verwerpt dit idee.

Liedjes
Twee op de drie Palestijnen (66 procent) kunnen leven met een ‘tweestatenoplossing’, zolang dit maar de eerste stap is naar het omvormen van het gehele gebied tot één Palestijnse staat.

Verder komt naar voren dat bijna alle Palestijnen (92 procent) vinden dat Jeruzalem de ongedeelde hoofdstad moet worden van 'Palestina'. 62 procent steunt het kidnappen en gevangen houden van Israëlische militairen en 53 procent vindt dat kinderen anti-Joodse liedjes moeten leren.

Geweld
Het vredesproces met Israël interesseert de meeste Palestijnen nauwelijks. Twee procent van de bevolking vindt dat het vredesproces een topprioriteit moet zijn van president Mahmoud Abbas. Voor ruim acht op de tien heeft het creëren van banen voorrang.

Een meerderheid van de Palestijnen wijst het afschieten van raketten op Israël af. Twee derde geeft de voorkeur aan praten boven gewelddadig verzet. Gematigden zijn vooral te vinden op de Westelijke Jordaanoever. In Gaza steunt de meerderheid van de bevolking wel gewelddadige acties tegen de Joodse staat.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten