zaterdag 23 oktober 2010

Het succes van Tel Aviv valt of staat met de check-in op de luchthaven


Helemaal eens met Isser hieronder. Om een of andere reden word ik altijd zeer streng gecontroleerd (ik heb begrepen dat je na aankomst op het vliegveld een nummer krijgt dat bepaald hoe streng je wordt gecontroleerd) en dat kan ik op zichzelf begrijpen, maar iets meer vriendelijkheid zou niet verkeerd zijn. Hetzelfde geldt overigens voor alle controles tussendoor, bij busstations en treinstations en dergelijke. Het is jammer dat er bij Israeli's nooit een lachje of 'prettige reis verder' vanaf kan.
 
RP
------------
 
vrijdag 22 oktober 2010
Het succes van Tel Aviv valt of staat met de check-in van het land van vertrek
 
Tel Aviv is één van de meest interessante steden ter wereld. Hoe is Tel Aviv het best te omschrijven: energiek met een brute schoonheid, strand en zee, jong en oud, oud- en nieuwbouw. Bauhaus, veilig(ja veilig. Het veiligheidsgevoel in Tel Aviv is 100% groter dan in menig Nederlandse stad), eten, diversiteit, conservatief en progressief. Al met al meer dan een bezoek waard. Tel Aviv zou er goed aandoen haar Bauhausarchitectuur beter te onderhouden en daar geld in te investeren. Er zijn vele musea te bezoeken. Cultuur staat hoog in het vaandel in de Joodse staat.
 
Ik weet het. Dit klinkt als een VVV-spotje, maar Tel Aviv is gewoon één van de leukste steden ter wereld. De enige barrière waar bezoekers een vieze smaak van in de mond krijgt is de "ondervraging" op het vliegveld. Het is voor de veiligheid van alle passagiers en het is een goede zaak. Het gaat meer op de manier waarop. Israëliërs zijn over het algemeen niet beleefd, zeker niet op jonge leeftijd en zeker niet wanneer zij niet uit het leger komen. De jongens en meisjes die ondervragen vallen juist in die categorie. Hun directheid wordt door niet Israëliërs uitgelegd als botheid en kan dusdanig intimiderend werken dat toeristen één keer Israël bezoeken en vervolgens, na de ervaring nooit meer. Dat is jammer en een slechte zaak voor Israël in het algemeen. Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten. Tel Aviv is een geweldige stad. Israël is een fantastisch vakantieland. Een opleiding in etiquette en manieren voor de beveiligers draagt ertoe bij dat Tel Aviv internationaal op de kaart kan staan als vakantiehotspot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten