zaterdag 2 januari 2010

Wanneer zal de VS haar eigen wetten toepassen en stoppen met de financiering van Abbas?

"Het antwoord luidt: 'Wanneer zij ophouden met hun straten, stadiums, zomerkampen, en schoolprijzen te vernoemen naar terroristische moordenaars als eerbetoon.'"

"Wat was de vraag?"

"Hoe zullen we weten wanneer de Palestijnen vrede willen?"

"Juist !"

 
Weer een sterk artikel van het Belgische Brabosh over de Palestijnse verering van de meest wrede terroristen, zoals Dalal Mughrabi, die in 1978 een aanval leidde waarbij 37 burgers werden gedood, waarvan 12 kinderen. Onder andere een computercentrum, een voetbalcompetitie en een zomerkamp werden naar haar vernoemd, allen (mede) gefinancierd door de Palestijnse Autoriteit. Ook op de TV werd zij geëerd:
 
Twee maanden geleden, op de 31ste verjaardag van de massamoord door Mughrabi, zond PA TV een speciaal programma uit om de terreur aanval te vieren, waarin het doden van 37 burgers "een van de belangrijkste en meest prominente speciale activiteiten … uitgevoerd werden door een team van helden en geleid door de heldhaftige strijdster Dalal Mughrabi" (PA TV uitzending van 11 maart 2009). En niet alleen Mughrabi wordt gevierd als een Palestijnse heldin. Ondanks toespraken in het Engels door Abbas en andere PA-leiders dat zij terreur verwerpen, heeft de PA in het Arabisch een lange en afschuwelijke geschiedenis te vertellen over de viering van terroristen als rolmodellen en helden, vaak gefinancierd met gelden afkomstig uit de VS en de EU.
 
Terwijl we hier nooit wat over horen, en niemand (behalve Geert Wilders) een probleem lijkt te hebben met het feit dat de EU miljarden pompt in de PA, terwijl zij op deze manier haat en geweld promoot, wordt wel ieder huis dat Israel over de groene lijn bouwt als een misdaad tegen de menselijkheid behandeld. Kijk, dat vind ik nou een beetje buiten proportie. Wat meer evenwicht in 2010 zou de kans op een oplossing van het conflict vergroten.
 
RP
--------------
 
28/12/2009 brabosh
 
 
In zijn cartoon van heden (zie boven) haalt Dry Bones, alias van de Israëli Yaakov Kirschen, terecht uit naar Verenigde Staten, die tot vandaag de Palestijnse terroristische groepen en meer in het bijzonder rond Mahmoud Abbas, nog altijd financieren met een overvloed aan Amerikaanse dollars. Wellicht zal u zich Dalal Mughrabi niet meer herinneren maar de Palestijnse kinderen doen dat zeker weten van wel.

Terug in 1978: Dalal Mughrabi was een Palestijnse terrorist. In maart van 1978 leidde ze een van de meest wrede en dodelijke terreuraanslagen in de geschiedenis van Israël. Zij en haar collega-terroristen landen in rubber boten op een strand in de buurt van Tel Aviv. Op dat strand was de Amerikaanse fotografe Gail Rubin doende met het fotograferen van zeldzame vogels. Nadat ze haar eerst ondervraagden, hebben de terroristen haar in koelen bloede vermoord en gingen daarop een bus kapen op de nabijgelegen kustweg, balans: doden 37 burgers, 12 van hen kinderen.

De bloedige aanslag, gekend als de Coastal Road massacre van 1978 was gepland door Abu Jihad en uitgevoerd door Yasser Arafats terreurorganisatie Al-Fatah, een factie van de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie). De aanslag gebeurde tijdens de vredesonderhandelingen in Camp David tussen Menachem Begin en Anwar Sadat, die uiteindelijk zullen leiden tot de ondertekening van een vredesverdrag tussen Egypte en Israël en de de facto erkenning van het bestaansrecht van Israël door Egypte op 26 maart 1979. Het doel van Al-Fatah van deze aanslag was duidelijk: te verhinderen dat een vredesovereenkomst zou gesloten worden tussen gelijk welk Arabisch land met Israël, dit door zoveel mogelijk Joodse slachtoffers te maken en aldus te bereiken dat Israël zou afhaken, zodat de onderhandelingen met Egypte alsnog zouden mislukken.

Nu in 2009: De Palestijnse Autoriteit, onder de controle van de regering van Abbas, heeft een modern nieuw computer centrum opgericht. Het zal de naam "naar de martelares Dalal Mughrabi" dragen, de vrouwelijke terrorist die in 1978 de dodelijke aanval heeft geleid. Het nieuwe centrum wordt gefinancierd door het kantoor van Abbas, die hiervoor westerse hulpgelden ontvangt.

 

En nu is het weer tijd voor Mickey Mouse!

Videoclip: In een nieuwe TV-studio van de PA die tijdens de Ramadan speciaal gebouwd werd voor het programmeren van kinderprogramma's, zijn de glimlachende beelden van Mickey en Minnie Mouse, Pooh en Knorretje het decor voor een TV-quiz, die tijdens in het teken stond van een beruchte terrorist eerde. De vrouwelijke terrorist, Dalal Mughrabi, had deelgenomen aan de moorden op 12 kinderen en 25 volwassenen tijden een aanslag op een bus in 1978 in Israël. In deze quiz wordt Mughrabi verafgood als de "geliefde bruid, de dochter van Jaffa, de jasmijnbloem ', terwijl de figuren van Mickey en Minnie Mouse prominent aanwezig zijn in de achtergrond – als ware het een Disney-programma. [bron]

Wanneer zal de VS haar eigen wetten toepassen en stoppen met de financiering van Abbas?

door Itamar Marcus en Barbara Crook

De verering van terroristen bekostigd door de Palestijnse Autoriteit, is rechtstreeks in strijd met de Amerikaanse voorwaarden om financiële hulp te ontvangen, maar de VS negeert haar eigen wetten en blijft de PA financieel bedruipen. In dit opiniestuk uit de Jerusalem Post toont PMW aan de hand van documenten, hoe de Amerikaanse hulp aan de PA door haar onachtzaamheid de moord op vrouwen en kinderen bevorderd. Onderaan bijgevoegd een brief gericht aan de redactie in antwoord op de Amerikaanse financiering van de PA die de moordenaar van haar zoon vereren, geschreven door Sharona Tel-Oren, de moeder van de 15-jarige Imri, die vermoord werd door Palestijnse terroristen.

Toen de Amerikaanse president Barack Obama zich een half jaar geleden voorbereidde op een hartelijk welkom van het bezoek aan Washington van president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit (afbeelding hierboven, Washington, 28 mei 2009), en de Amerikaanse wetgevers over het voorgestelde 900 miljoen dollar hulppakket aan de PA debatteerden, is het geld wederom bedoeld om te verkondigen dat het doden van Israëlische vrouwen en kinderen een heldhaftige daad is.

De PA koos als naam voor haar nieuwste computer centrum "naar de martelaar Dalal Mughrabi," die een van de meest dodelijke terreuraanslag pleegde in de geschiedenis van het land. In 1978 werden tijdens het kapen van een bus 37 burgers gedood waarvan 12 kinderen en eveneens de Amerikaanse fotografe Gail Rubin. Het nieuwe centrum wordt gefinancierd door het kantoor van Abbas, dat wordt geschraagd met westerse financiële hulpfondsen. (Al-Ayyam, 5 mei)

De Amerikaanse wet verbiedt nochtans de financiering van Palestijnse structuren die een deel van hun budget uitgeven aan terreuracties of het vereren van terroristen bevorderen. Maar 200 miljoen dollar van het door de VS voorgestelde pakket steunmaatregelen van 900 miljoen dollar gaat rechtstreeks naar de regering van Abbas, die regelmatig gebruik maakt van haar begroting om terroristen te vereren. In feite is deze laatste verering van Mughrabi geen geïsoleerd geval, maar onderdeel van een continu patroon van het vereren van terroristen dat zich in het bijzonder richt op kinderen.

Afgelopen zomer sponsorde de PA het "Dalal Mughrabi voetbalkampioenschap" voor kinderen, en een werd een "zomerkamp genoemd naar de martelares Dalal Mughrabi … ter ere en glorie voor de martelares." Ook werd een party georganiseerd om voorbeeldige studenten te eren die eveneens de naam droeg "voor de martelares Dalal Mughrabi," onder de auspiciën van Abbas en alwaar een vertegenwoordiger van Abbas het heldhaftige leven van de martelares [Mughrabi] evalueerde (Al-Hayat Al-Jadida, 23 juli, 24 en 8 augustus 2008). Al deze door de PA gefinancierde activiteiten dienden het doel om kinderen te leren dat een moordenares van vrouwen en kinderen een rolmodel is.

Twee maanden geleden, op de 31ste verjaardag van de massamoord door Mughrabi, zond PA TV een speciaal programma uit om de terreur aanval te vieren, waarin het doden van 37 burgers "een van de belangrijkste en meest prominente speciale activiteiten … uitgevoerd werden door een team van helden en geleid door de heldhaftige strijdster Dalal Mughrabi" (PA TV uitzending van 11 maart 2009). En niet alleen Mughrabi wordt gevierd als een Palestijnse heldin. Ondanks toespraken in het Engels door Abbas en andere PA-leiders dat zij terreur verwerpen, heeft de PA in het Arabisch een lange en afschuwelijke geschiedenis te vertellen over de viering van terroristen als rolmodellen en helden, vaak gefinancierd met gelden afkomstig uit de VS en de EU.

Onlangs, tijdens de openingsceremonie van de Zesde Generale Fatahconferentie op 4 augustus 2009, werd door de voormalige Eerste Minister van de Palestijnse Autoriteit Abu Alaa, een van de terroristen van de aanslag van 1978, Khaled Abu-Usbah, als een held binnengehaald. Abu Alaa: "Wij hebben in ons midden de held Khaled Abu-Usbah, de held van de operatie [terroristische aanslag] geleid door de shahida [=martelares] Dalal Al-Mughrabi [het publiek begint luid te applaudiseren]. Wij begroeten hem en heten hem welkom. En [wij eren] de heldin, de shahida (martelares] Dalal. [Een roepende Abu Alaa] Alle eer en alle glorie! Alle glorie! Alle glorie! Al de zusters hier [aanwezig] zijn de zusters van Dalal." [bron]. Khaled Abu-Usbah, vertelde op de conferentie dat hij geen spijt had over zijn daden. Abu-Usbah, die zeven jaar opgesloten zat in de gevangenis in Ashkelon, werd in 1985 vrijgelaten als onderdeel van een gevangenenruil. Hij zei dat hij geen haat koestert jegens Israël's: "Integendeel, ik bewonder velen van hen, en zeker de [Joodse] advocaat die mij toen verdedigde, Leah Tsemel." En wie heeft aan de financiering van dit circus mee betaald? U en ik.

Lees verder: Wanneer zal de VS haar eigen wetten toepassen en stoppen met de financiering van Abbas?

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten