zondag 8 juni 2008

NOS: Israël dreigt met aanval op Iran

 
Achmadinejad heeft de afgelopen weken meermaals dreigende taal aan Israëls adres geuit, maar dat was nooit belangrijk genoeg voor het Achtuurjournaal of de kranten. Zou het kunnen dat Mofaz' dreigende woorden daar ook mee te maken hebben, en Israël wil laten zien dat het het zat is om te worden uitgescholden voor (letterlijk!) rotte vis en een stinkend lijk?
 
Ratna
-----------
 
Israel dreigt met aanval op Iran
 
6-06-08
 
 
De Israëlische vice-premier Mofaz zegt dat een aanval op de nucleaire installaties van Iran onvermijdelijk lijkt. De sancties tegen Iran werken niet, zegt Mofaz in een Israëlische krant. 

Onvermijdelijk
 
Daarom is een aanval onvermijdelijk als Iran doorgaat met zijn kernwapenprogramma. Iran weerstaat al jaren de westerse druk om zijn nucleaire programma op te geven. 

Volgens Iran is het alleen bedoeld om energie op te wekken. Israël en Amerika hebben altijd de mogelijkheid van een aanval op Iran opengehouden. 

Dreiging
 
Waarom Mofaz daar nu mee dreigt, is niet duidelijk. Mofaz is een partijgenoot van premier Olmert en is lid van het kernkabinet dat zich met het veiligheidsbeleid bezighoudt.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten