donderdag 14 november 2013

CIDI volgt samenwerking PVV en Le Pen met argusogen (video)

 
De nieuwe CIDI-directeur Esther Voet reageert kritisch maar bedachtzaam op de samenwerking van Geert Wilders met het extreemrechtse Front National.
Toch niet bedachtzaam genoeg naar mijn mening.
Voet spreekt niet tegen dat de PVV 'een grote vriend van Israel' zou zijn, terwijl de PVV zich duidelijk associeert met de rechtse (pro-)kolonistenpartijen in Israel en uitgesproken tegen de tweestatenoplossing is, waar het CIDI wel voorstander van is.
Er zijn andere partijen in Nederland die een gematigder standpunt innemen dat meer in Israels belang is én meer in lijn met de positie van het CIDI; vreemd genoeg worden die partijen nooit gekaraktiseerd als 'grote vriend van Israel'.
Zonder aan partijpolitiek te hoeven doen, had Voet dit label wel wat kunnen nuanceren.
 
Wouter
_____________
 

CIDI volgt samenwerking PVV en Le Pen met argusogen

·        http://nieuwsuur.nl/video/574769-cidi-volgt-samenwerking-pvv-en-le-pen-met-argusogen.html

·        Woensdag 13 november 2013, 22:03

·        2079 keer bekeken

·        Duur 04:53 

 

 

Directeur Esther Voet van het CIDI maakt zich zorgen over de samenwerking van Geert Wilders en Marine Le Pen van het Franse Front National: "Mevrouw Le Pen zegt wel dat ze afstand doet van de uitspraken van haar vader, maar haar vader is nog steeds kandidaat voor het Europees Parlement en is erevoorzitter van de partij. Dus als je nou de woorden en de daden vergelijkt, dan vind ik die daden anders dan de woorden."

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten