donderdag 23 juni 2011

Delta Airlines gaat Joden weren van vluchten naar Saudi Arabië

 

Geheel in lijn met de Arabische boycot van Israel, mogen ook bedrijven die met Arabische bedrijven samenwerken of handeldrijven niet met Israel handeldrijven. In de jaren ’70 nog werkten zelfs Nederlandse overheidsinstanties mee aan het afgeven van niet-Jood verklaringen aan bedrijven die handelden met Saoedi-Arabië, wat uiteraard tot de nodige ophef leidde en toen verboden werd. Veel mensen vonden deze niet-Jood verklaringen racistisch. Dat het inderdaad ook om Joden (en niet slechts om Israel of zionisten, het slappe verweer van de antiziosemieten) gaat, blijkt ook uit het volgende bericht. Joden mogen van oudsher Saudi-Arabië niet in, iets waar ik overigens maar zelden kritiek op hoor van progressieve Israel critici, maar nu zou voor het eerst een Amerikaanse vliegmaatschappij aan dit racistische beleid meewerken.

 

RP

------------

 

 

KLM partner Delta Airlines gaat Joden weren van bepaalde vluchten

'Delta Airlines eerste Sharia-gecertificeerde luchtvaartmaatschappij VS'

 

Delta Airlines, net als KLM partner in het zogenaamde Sky Teamsamenwerkingsverband, is van plan om Saudi Arabian Airlines als nieuwe partner toe te laten, wat inhoudt dat Joden en houders van een Israëlisch paspoort geweerd moeten worden uit vliegtuigen die vanuit New York of Washington op Jeddah (Saudi Arabië) vliegen. Het American Center for Law en Justice (ACLJ) veroordeelt deze flagrante religieuze discriminatie en hoopt dat het Congres de maatregel blokkeert.

 

De kwestie werd publiekelijk aangezwengeld door de voormalige volksvertegenwoordiger Fred Grandy, die inmiddels radio presentator is en bij zijn vorige werkgever werd ontslagen omdat hij te kritisch zou zijn op de islam. Tijdens een interview met collega presentator Jeff Katz merkte Grandy's vrouw Catherine op dat 'de Sharia met de snelheid van een straalvliegtuig wordt ingevoerd. Het lijkt erop dat Delta de eerste Sharia-gecertificeerde luchtvaartmaatschappij van de VS wordt.'

'Deze griezelige Sharia, economische jihad, pakt je inmiddels overal waar je komt,' vervolgde Catherine Grandy. 'Dat is gewoon niet goed, en ik ben er zeker van dat dit getoetst zal worden.' Volgens haar man Fred zou de maatregel er wel eens toe kunnen leiden dat reizigers Delta Airlines gaan mijden.

Delta Airlines topman Richard Anderson wilde niet reageren. Een klantenservice coördinator van de luchtvaartmaatschappij gaf de schuld aan de Saudische eisen om met Delta te gaan samenwerken. Jeffrey Lovitky, advocaat van het ACLJ, zegt echter dat Delta niet verplicht is om het racistische beleid van Saudi Arabië over te nemen, en denkt dat het een echt probleem wordt als Amerikaanse staatsburgers hierdoor gediscrimineerd worden.

Naast het weren van Joden en Israëliërs zouden er volgens Lovitky nog andere Saudische eisen kunnen worden ingevoerd, zoals kleding restricties voor vrouwen en het verbieden van het meenemen van bepaalde religieuze (Joodse en Christelijke) lectuur zoals de Bijbel. 'U kunt zich voorstellen hoe dit botst met onze Amerikaanse waarden. De invoering van dit soort restricties is extreem zorgwekkend.'

 

 

Lees meer op: http://xandernieuws.punt.nl/?r=1&id=634092

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten