zaterdag 21 november 2009

Premie op ontvoeren Israëlische soldaten


Zou deze liefdadigheidsorganisatie ook (mogelijk via Oxfam Novib) Nederlandse subsidie krijgen? Je weet het maar nooit tegenwoordig. En anders kunnen ze zeker op steun van Van Agt en Meulenbelt rekenen, die warm voorstander zijn van praten zonder woorwaarden met Hamas, en bijzonder veel begrip voor het Palestijnse 'verzet' hebben.
 
RP
-------------
 
Premie op Israëlische soldaten

(Novum/AP) - Een aan Hamas gelieerde liefdadigheidsorganisatie in de Gazastrook heeft een premie uitgeloofd voor iedere Israëlische soldaat die gevangen wordt genomen. De Waad groep roept Palestijnen in Israël op om soldaten te gijzelen. De groep stelt hiervoor 1,4 miljoen dollar beschikbaar.

De Waad groep ondersteunt Palestijnen die door Israël gevangen zijn gezet en ressorteert onder Hamas-minister van binnenlandse zaken Fathi Hamad.

Waad-directeur Usama Kahlout zei dat tot het uitloven van de premie is besloten in reactie op het aanbod van een Israëlische organisatie om inwoners van Gaza te betalen voor informatie over de verblijfplaats van een Israëlische militair die al meer dan drie jaar door Hamas gevangen wordt gehouden. In ruil voor korporaal Gilad Schalit eist Hamas de invrijheidstelling van honderden Palestijnse gevangenen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten