dinsdag 26 mei 2009

Presidentskandidaat Iran ziet Israël van de kaart vegen wel zitten

 
In Iran dienen alle kandidaten een keurstempel te hebben van de islamitische Raad van Hoeders. Deze kwam vast met vlag en wimpel door de keuring.
 
Een slordigheidje van Elsevier: "Teheran ziet Israël als bezetter van Palestijns gebied."
'Palestijns' heeft in deze zin geen betekenis, zeker niet voor de Ayatollahs. Het gaat hen om de 'bezetting' van heilige islamitische grond, en wellicht ook een beetje om het lot van de islamitische Palestijnse Arabieren, hoewel tussen Arabieren en Perzen en tussen soennieten en sjiieten doorgaans niet veel liefde verloren is.
 
Wouter
_______________
 
Presidentskandidaat Iran:
Ik kan Israël voor altijd stoppen
Elsevier - zondag 24 mei 2009 13:09
 

Een Iraanse presidentskandidaat heeft zondag gezegd dat hij Israël in één klap van de kaart kan vegen als hij tot president wordt gekozen.

'Ik zou hen met een slag voor altijd kunnen stoppen,' aldus Mohsen Rezai. Hij is een van de drie uitdagers van de huidige president Mahmoud Ahmadinejad.

Directe aanval
'Mijn overheid begrijpt raketten en tanks net zo goed als buitenlands beleid en weet precies waar de gevoelige punten van Israël liggen,' aldus Rezai.

Hij deed zijn uitspraken na een peiling in Israël waaruit bleek dat de helft van de Israëliërs voorstander is van een directe aanval op de nucleaire faciliteiten in Iran.

Van de kaart vegen
Israël maakt zich grote zorgen over de nucleaire capaciteiten van Iran. Teheran ziet Israël als bezetter van Palestijns gebied. Ahmadinejad zei eerder al dat Israël van de kaart geveegd zou moeten worden.

Iran gaat op 12 juni naar de stembus. De politici zijn dan ook druk aan het campagne voeren. Rezai is een behoudende politicus en oud-militair, die veel kritiek op het beleid van Ahmadinejad heeft.

Ook oud-premier Mirhossein Mousavi en voormalig parlementsvoorzitter Mehdi Karoubi doen een gooi naar het presidentschap.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten