zondag 22 november 2015

Israeli Secret Intelligence Service (IMO)

 

 

http://www.israel-palestina.info/actueel/2015/11/22/israeli-secret-intelligence-service/  

= IMO Blog = 

Zelfs Sander van Hoorn benoemde het in Pauw op dinsdagavond: “Ik wordt helemaal gek van de complottheorieën in de Arabische wereld. Er zitten altijd anderen achter, de VS, Israel en de Joden natuurlijk. De complottheorie is in het Midden-Oosten tot kunstvorm verheven.” Hij vertelde dat hij in het vliegtuig naar Nederland naast een moslima zat “zonder hoofddoek” die hem uitlegde dat IS natuurlijk niet achter de aanslagen in Parijs kon zitten, en wie er wel alle belang bij hadden de islam in een kwaad daglicht te stellen. Palestijnse media en zelfs Abbas’ Fatah partij hebben Israel al de schuld gegeven van de aanslagen in Parijs. Een op-ed in een onder de PA staande krant schreef

“The wise and correct thing is to look for who benefits,” the op-ed continues. “In short: They need to search the last place reached by the octopus arms of the Mossad… It is clear that its ‘Mossad’ will burn Beirut and Paris in order to achieve [Prime Minister Benjamin] Netanyahu’s goals. He, who challenged the master of the White House, hides in his soul enough evil to burn the world.”

Net als bij allerhande ziektes, 9-11, de tsunami, IS en allerlei andere ellende zit Israel er natuurlijk achter. En veel Palestijnen en andere Arabieren geloven die onzin. Het is te aantrekkelijk om op deze manier een makkelijke verklaring te hebben voor de grote wereldproblemen, voor de vele problemen in de Arabische wereld, voor het extremisme in de islam, voor het gebrek aan vooruitgang in eigen land. Arabische regeringen leidden zo graag de aandacht af van hun eigen falen, corruptie en zakkenvullerij, en daarop is de PA geen uitzondering. Fatah schrijft op haar Facebookpagina:

“Terror is terror and we condemn all terror. Be it destroying houses in Nablus and killing our children by Israel or hitting a Russian plane over Egypt. The Paris attacks are criminal acts done by coward terrorists.”

Daarbij stonden de vlaggen van ‘Palestina’, Libanon, Rusland en Frankrijk. Aanslagen van IS tegen onschuldige burgers worden zo op een lijn gesteld met Israelische legeroperaties, die nooit gericht zijn op het doden van onschuldige burgers maar vaak in reactie op Palestijns geweld plaatsvinden.

Ook heeft Fatah op haar Facebookpagina verschillende cartoons geplaatst die suggereren dat Israel gelijk is aan IS en (mede) achter de terreurdaden in Parijs zit. Je vraagt je af of men dit werkelijk denkt of puur uit kwaadaardigheid steeds blijft beweren. Zouden Abbas en al die andere hooggeplaatste PA en Fatah functionarissen, vaak hoogopgeleid, werkelijk denken dat IS en Israel twee handen op een buik zijn? Dat Israel honderden doden wil maken om op die manier Frankrijk te straffen voor het besluit producten uit de nederzettingen te labelen? De lijst van idiote aantijgingen, bloederige cartoons en antisemitische stereotypen in Palestijnse media is eindeloos lang. En in tegenstelling tot nazi-Duitsland, waar het immers om een vrij korte periode ging, en waar de antisemitische propaganda veel van weg heeft, is dit al vele decennia bezig. Arabieren, jong en oud, zijn opgegroeid met deze propaganda en kennen niet anders. Goed opgeleid of niet. De mens is helaas in staat de meest onzinnige dingen te geloven. Daarbij zijn de media bij de Palestijnen en in veel Arabische landen niet vrij en loop je met een afwijkende mening het risico opgepakt te worden. Dat maakt het welhaast onmogelijk om heersende opvattingen uit te dagen en ter discussie te stellen.

Nog een voorbeeld. Op het Egyptische Al Hayat tv zei een presentatrice dat:

“Deze terroristische organisatie, ISIS, die zichzelf abusievelijk en misleidend ‘de Islamitische Staat in Syrië en Irak’ noemt is van Israelisch-Brits/Amerikaanse makelij. De Israelische Mossad had de leiding bij het ontwikkelen van deze organisatie om daarmee andere landen te verzwakken en op te laten delen. We laten binnenkort beelden zien waaruit blijkt dat Israel het brein achter deze organisatie is en de naam ISIS koos dat Israeli Secret Intelligence Service betekent.”

Dit filmpje werd op de Facebookpagina ‘Trots op islam’ gezet, een pagina met bijna 75.000 likes. Het filmpje wordt door ruim 2100 mensen leuk gevonden en is meer dan 2200 keer gedeeld (dit aantal stijgt nog dagelijks). Eronder vooral instemmende reacties. Sommigen zijn blij dat het nu boven water is gekomen, anderen menen dat dit toch al lang bekend was en niet steeds opnieuw bewezen hoeft te worden:

Gulsen Akyurek Nu weten we waarom isis niet gaan tegen israel of andere joden vechten.ze gaan ook niet palestine steuning en helpen.ga helemaal diep in hel ins.

Tolga Ates Eindelijk komt het boven water. Het is niet alleen mossad die de leiding krijgt, maar ook MI6 en CIA die de touw in hun handen heeft. Het word tijd dat mensen in opstand komt voor de kwaaddoeners en geen boter aan de galg smeert!!

Ekram Bouhi Goeiemorgen allemaal!! Sommige worden nu pas wakker

Dolgoon Baterdene Abdellah Mhassni nu snap ik het …de JODEN ze beschikken elk land en hun banken behalve Noord Korea er is famillie die dit allem beschikt de Rotschild heel gevaarlijk en geheimzinnig werken ook met CIA omdat ze geld hebben

Verschillende mensen begrijpen nu ook waarom IS geen aanslagen in Israel pleegt. Niemand gaat ertegenin, geen discussie, geen moslims die het juist in strijd met hun geloof vinden om anderen zo te demoniseren en vinden dat moslims de nare kanten van hun geloof onder ogen moeten zien. Niemand. Ook de andere posts zijn allemaal eenzijdig, de islam is geweldig, het westen deugt niet en het echte terrorisme komt uit het westen. Allemaal honderden, soms meer dan 1000 likes.

Het is prachtig en zeer noodzakelijk wanneer mensen als Elforkani en Aboutaleb zich kritisch uitspreken over de islam en tot kritisch zelfonderzoek oproepen, maar ik heb toch de indruk dat zij een kleine elite vormen met binnen de Nederlandse moslimgemeenschap maar beperkte aanhang en invloed. Ondertussen hebben mensen als Appa en Ouaali duizenden vrienden en volgers op Facebook die ze dezelfde soort propaganda tegen Israel, Joden en het westen voorschotelen als Trotsopislam. Er zijn waarschijnlijk tientallen, zo niet honderden meer van dergelijke profielen en pagina’s.

Hoewel er moedige Arabieren zijn die een ander geluid laten horen, hoewel Arabieren zich tegen de aanslagen in Parijs uitspraken en meededen aan herdenkingen, lijken het roependen in de woestijn. Ze krijgen vaak ook niet de gewenste hulp uit de Nederlandse samenleving. Een deel van de mensen gaat kritiekloos mee in het veelgehoorde narratief van de Arabier als slachtoffer van het boze Westen en de kwalijke en ook centrale rol van Israel in het Midden-Oosten. Zo zei Jan Marijnissen kort na de aanslagen:

Deze jongens -ik neem aan het dat het jongens zijn- die de aanslagen pleegden, komen waarschijnlijk uit een groep van verontwaardigde mensen uit de Franse buitenwijken.”

Het Palestijns-Israëlisch conflict is voor hen een metafoor voor de achterstelling van de Arabische wereld en de moslimgemeenschap, aldus Marijnissen. „Dat conflict is ook een voedingsbodem voor een dergelijke aanslag.”

Dat kan kloppen, maar dat is dan niet omdat Israel de Palestijnen zo vreselijk vernedert en onderdrukt, maar omdat de Arabische propaganda ze dat heeft ingeprent. Overigens heeft IS dit niet als motief voor de aanslagen benoemd; wel het feit dat Frankrijk sinds kort mee bombardeert in Syrië. Bij Marijnissen klinkt door dat Israels bezetting van de Westelijke Jordaanoever reden is van het voortdurend conflict, niet de Palestijnse weigering te onderhandelen, het afwijzen van vredesvoorstellen en het roemen van een belangrijke leider die met de nazi’s heeft gecollaboreerd.

Het ‘voedingsbodem argument’ gaat er altijd vanuit dat de ‘echte’ oorzaak van islamitisch gefundeerd of Arabisch geweld bij het Westen of Israel ligt. Men negeert daarmee het feit dat veel landen of regio’s die meer te lijden hebben gehad onder bezettingen, onderdrukking of kolonialisme niet tot geweld tegen burgers overgaan, of dit alleen tijdens relatief korte opstanden doen. Amerika heeft zijn invloedssfeer en machtspolitiek in de halve wereld op soms behoorlijk agressieve wijze bedreven, maar alleen radikale moslims hebben in New York duizenden onschuldige slachtoffers gemaakt. Geen Japanner is na Hiroshima en Nagasaki op dat idee gekomen, en geen enkele Jood heeft zich in de Berlijnse Opera opgeblazen. Terrorisme is zeker niet voorbehouden aan de islam, noch door moslims uitgevonden, maar wordt wel het meest omvangrijk door hen toegepast. De hele wereld is tot front gemaakt.

Leon de Winter kwam een paar dagen later met een scherpe reactie op deze vaker gehoorde bewering:

Mede door mensen als Marijnissen kunnen we ons niet voorstellen dat er geloofswaanzinnige mannen zijn die doden omdat ze de wereld willen reinigen van het ongedierte dat wij, ongelovigen en levensgenieters, in hun ogen vormen. Die reinigers zijn bezig de Eindtijd te forceren – daarna breekt voor immer het islamitische paradijs uit.

 (…)  Wat de Joden de Palestijnen ook mogen aandoen, het is niets vergeleken met wat Arabieren elkaar onderling aandoen. Maar jonge moslims zijn woedend over het Palestijnse lot omdat Joden op geen enkele manier een eigen staat mogen hebben in het Midden-Oosten; dat leert de islam. Met die gedachte worden jonge moslims opgevoed en elke dag door de Arabische media bestookt.

Door mensen als Marijnissen worden de Arabieren en moslims bevestigd in hun slachtofferrol. Dit geldt helaas voor een flink deel van links en gebeurt soms vanuit de beste bedoelingen. Ondertussen worden radicale moslims en ideeën gebagatelliseerd en soms zelfs onterecht als bruggenbouwers en deel van de oplossing beschouwd. De media gaan soms ook mee in dit waanidee, met als gevolg dat Appa uitgebreid als ‘bruggenbouwer’ aan het woord kwam op Nederland 1, en Youness Ouaali bij Pauw aan mocht zitten.

Een ander deel van de bevolking scheert moslims over een kam en roept, Wilders voorop, dat er geen gematigde islam bestaat. Wanneer moslims zich redelijk tonen is dat ‘taqiyya’: zij mogen liegen tegen niet-moslims om hun doelen te bereiken. Zelfs Aboutaleb wordt gewantrouwd, want hij houdt zich toch wel erg op de vlakte over Israel, en praat mooi, maar ondertussen? In deze sfeer kunnen moslims het dus nooit goed doen, en merken ze dat ze ofwel worden gewantrouwd wat ze ook doen, ofwel juist meer gehoord en opgemerkt worden als ze maar hard genoeg schreeuwen. En als zoveel blanke autochtonen tegenwoordig tekeer gaan tegen Israel en daarmee scoren, waarom mogen zij dat dan niet?

De Nederlandse polarisatie wat betreft integratie, de islam en vluchtelingen doet de verhoudingen met moslims, en de positie van de gematigden, geen goed. Het is moeilijk om met echt scherpe kritiek op de islam te komen omdat Wilders ons allen in de nek hijgt. Omgekeerd vind ik het moeilijk te begrijpen hoe veel mensen binnen links kritiekloos mee kunnen gaan in het beeld van de moslim als slachtoffer van het Westen en Israel, terwijl we de talloze voorbeelden van haat en antisemitisme en geweld uit naam van Allah dagelijks kunnen zien en horen. Het is links om solidair te zijn met de zwakkeren en machtelozen, niet om de werkelijkheid te ontkennen en geweld tegen burgers en haat tegen Joden te bagatelliseren.

Ratna Pelle

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten