donderdag 16 april 2015

De VN van kwaad tot erger

 

Ooit is de VN opgezet om de wereldvrede en verbroedering te bevorderen door een overlegstructuur te hebben voor alle landen van de wereld, groot en klein, rijk en arm. Helaas is van die idealen weinig meer over en domineren dictaturen de Mensenrechtenraad en andere organen. De Westerse landen doen daar nauwelijks wat tegen; hooguit wordt er hier en daar een enkele keer even gemord. Werd Israel een paar weken geleden als enige land berispt omdat het Palestijnse vrouwen zou onderdrukken, nu is nota bene Iran gekozen in de VN organisatie UN Women.

 

Iran staat op plaats 137 van de 142 in the Global Gender Gap Index for 2014 of the World Economic Forum.

Dit komt onder andere doordat Iran kindhuwelijken voor meisjes toestaat, er een zeden/kledingpolitie voor vrouwen is die toeziet op degelijke hoofddoek en zedige kleding, huiselijk geweld negeert, verkrachting in het huwelijk normaal vindt, mannen hun vrouw mogen controleren, ongelijkheid in werkplek, onderwijs en beloning normaal is, en vrouwelijke activisten voor vrouwenrechten gevangen worden gezet.

 

Maar dat mag de pret niet drukken, zoals de meest grove mensenrechtenschenders ook telkens weer in de Mensenrechtenraad worden gekozen en daar in gewichtige zittingen voornamelijk Israel bekritiseren en speciale commissies en gezanten aanstellen om, van alle landen en regio’s, alleen de situatie in de Palestijnse gebieden te onderzoeken, waarbij dan uiteraard niet naar de rol van de Palestijnse Autoriteit mag worden gekeken maar alleen naar Israel, door mensen die zo vooringenomen zijn dat de uitkomst al vast staat.

 

Onze media en politici spelen dit spel echter mee en legitimeren deze praktijk, door volkomen kritiekloos de uitkomsten van al dergelijke zittingen te vermelden. En allerhande mensenrechten- vredes- en ontwikkelingsorganisaties beroepen zich op deze uitspraken en uitkomsten om hun eigen eenzijdige kritiek op Israel kracht bij te zetten. Een verwijzing naar het aantal VN resoluties tegen Israel geldt als bewijs dat Israel een schurkenstaat is die geboycot dient te worden.

En zo leidt dit anti-Israel circus, bij veel politici en journalisten natuurlijk wel bekend, tot de daadwerkelijke delegitimering van Israel, precies zo als de Palestijnen, islamitische en niet gebonden landen het hadden beoogd.

 

RP

--------------

De VN van kwaad tot erger

http://blog.waarnet.nl/2015/04/de-vn-van-kwaad-tot-erger.html

 

De hypocrisie  van de VN

 

De VN is de organisatie die moet zorgen voor toezicht op tal van zaken over de hele wereld en 193 landen zijn lid van de VN. Om al die taken te kunnen uitoefenen zijn er VN-organisaties met speciale opdrachten zoals bij voorbeeld de UNHCR die speciaal voor de vluchtelingen wereldwijd is. Zo is er ook een organisatie als VN-Women. Deze organisatie houdt zich bezig met vrouwenrechten wereldwijd. Nu zou je verwachten dat de leden van zo`n gespecialiseerde organisatie zodanig gekozen zijn, dat je mag verwachten dat ze onpartijdig en kundig oordelen. Maar neen, niet bij de VN. Daar zitten landen in organisaties die samen een blok vormen en zo voorkomen dat hun landen gecontroleerd en zeker veroordeeld worden. Ze houden elkaar de hand boven het hoofd. Zo`n bekend blok bestaat uit moslimlanden en ongebonden landen samen. Die vormen steevast de meerderheid.

 

In de UNHCR (mensenrechtenraad) zitten landen als Saoedi-Arabie (behandelt buitenlandse werknemers als persoonlijke slaven,de liberale blogger Raif Badawi werd veroordeeld tot 100 zweepslagen voor het schrijven van zijn blogs), Qatar (eveneens bekend om de slaven en vrouwonvriendelijkheid) en Venezuela waar ook geen vrijheid van meningsuiting bestaat. Toch geven zij hun oordeel over mensenrechten in andere landen. Er is een ranglijstlijst opgesteld door Freedom House die aangeeft waar een land staat met zijn mensenrechten. Op deze lijst staan de genoemde landen behoorlijk laag. Maar nu de uitslag over de mensenrechten van dit beleid van de VN:

 

In het jaar 2014-2015 alleen al heeft de VN ongeveer 20 resoluties aangenomen die kritisch waren over Israel terwijl Iran, Syrie en Noord Korea dat eenmaal overkwam! Het hoeft dan ook niet te vebazen dat de vicevoorzitter dat jaar een Iranier was. Iran voert het blok van moslimlanden en ongebonden landen aan. Iran staat op plaats 137 van de 142 in the Global Gender Gap Index for 2014 of the World Economic Forum.

Dit komt onder andere doordat Iran kindhuwelijken voor meisjes toestaat, er een zeden/kledingpolitie voor vrouwen is die toeziet op degelijke hoofddoek en zedige kleding,huiselijk geweld negeert, verkrachting in het huwelijk normaal vindt, mannen hun vrouw mogen controleren, ongelijkheid in werkplek, onderwijs en beloning normaal is, en vrouwelijke activisten voor vrouwenrechten gevangen worden gezet. Iran ondermijnt dus eerder vrouwenrechten dan dat je mag verwachten dat het opkomt voor vrouwen. Maar wat komt er uit de VN : Israel is in 2014-2015 het enige land dat veroordeeld wordt voor onrecht tegen vrouwen. Als er een land is waar vrouwen hun mond open doen en volop meedoen in alle sectoren van de samenleving dan is dat wel Israel.

 

Maar daar heeft de VN echt geen boodschap aan. Kennelijk bevalt dit idiote beleid zo goed dat nu Iran gekozen is in de UN Women! Dat is des te opmerkelijker omdat de baas van de VN, Ban Ki-moon in een recent rapport (2015) zelf aangaf dat Iran een van de slechtste landen is van vrouwenrechten met de genoemde plaats 137 van 142 landen in the Global Gender Gap Index voor 2014 om de redenen zoals hierboven genoemd.

 

Hoe gek is de wereld, inclusief Europa om een land te laten zitten in een commissie voor vrouwenrechten als dat land bijna op de allerlaagste plaats staat van die vrouwenrechten? Maar na de veroordeling van enkel Israel in 2014-2015 vanwege vrouwenrechten kon dit verwacht worden. De vraag dringt zich op: wat moeten we met een VN die duidelijk gekaapt is en disfunctioneert? Of gaan we met zijn allen zitten wachten totdat de VN de Sharia als ijkpunt gaat invoeren?

 

MS

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten