vrijdag 27 februari 2015

Abbas heeft geen geld voor terreurslachtoffers

 

Het is opvallend dat er zo weinig aandacht was in de media voor de uitspraak van een Amerikaanse rechtbank die slachtoffers van Palestijnse aanslagen in het gelijk stelde en de PLO en PA hiervoor verantwoordelijk houdt en aansprakelijk stelt.

Hanan Ashrawi stelt nu dat men geen geld heeft om de schadevergoeding te betalen. Dit is opvallend omdat Palestijnse terroristen in Israelische gevangenissen en ook de familie van gedode terroristen een maandelijkse uitkering krijgen. Als men daar mee stopt is dat geld denk ik redelijk snel bij elkaar gespaard. Er zijn vast nog meer besparingstips te verzinnen, zoals minder uitgeven aan media die terreur, sorry, verzet, verheerlijken, minder corruptie en hogere belastingen voor de hoge inkomens (was Fatah niet ooit een socialistische beweging?) of een inzamelingsactie via de vele sympathisanten van de Palestijnen. Het geld dat al die pro-Palestijnse organisaties krijgen van de EU moet ook ruim voldoende zijn om de schadevergoeding te betalen.

 

Ashrawi zegt:

 

“All the money in the world won’t be sufficient to compensate the Palestinians for what they have been subjected to as a result of the Israeli occupation”.

 

Oftewel: de Palestijnen zijn zielige slachtoffers, en Israeli’s die het slachtoffer zijn van Palestijnse terreuraanslagen kunnen verrekken. En dat zijn dan de woorden van de ‘gematigde’ Ashrawi, waar het Westen zo dol op is.

 

RP

-------------

 

Abbas heeft geen geld

Bron: Israël in de media

Wel terrorisme plegen en dan zielig doen.

De Palestijnen zijn altijd slachtoffer van alles en iedereen. Zelf zijn ze alleen maar zielig en verder niets. Hanan Ashrawi klaagt nu steen en been , nu haar PLO veroordeeld is samen met de PA vanwege Palestijns terrorisme tijdens de Tweede Intifada. De PA heeft geen geld om de mega-vergoeding aan de slachtoffers van Palestijns terrorisme (665 miljoen dollar) te betalen, waartoe de PA veroordeeld is in New York. Toen de terroristen hun aanslagen pleegden werd er aan alle kanten geoordeeld dat de Palestijnen zo zielig waren en zo weinig keus hadden, dat dit hun enige mogelijkheid tot verzet was. Dat opent nu perspectieven voor Hanan en consorten. Al die instanties die het begrijpelijk vonden willen nu vast wel bijdragen om die 665 miljoen dollar bij elkaar te krijgen. Alleen al in Nederland heb je de SP met Van Bommel voorop, Gretta met Stop de Bezetting, Dries met zijn Rights Forum, Het Nederlands Palestina komitee en natuurlijk EAJG en alle NGO`s bij elkaar. Dan komt de PA een heel eind. Wereldwijd zijn de NGO`s zo verschrikkelijk kapitaalkrachtig, dat het geen probleem kan zijn om Hanan te ondersteunen.

Nu het toch over de NGO`s gaat valt op, dat geen enkele NGO dit proces noemt of er een mening over geeft. Dat ligt natuurlijk ook wel gevoelig. Je kunt zonder meer voor Palestina zijn, maar openlijk het terrorisme van de PA goedkeuren nadat die veroordeeld is door een gerespecteerde rechtbank, is natuurlijk niet goed mogelijk. Daarom is zwijgen (net als voor de Nederlandse media) de beste reactie. Intussen kun je Israel natuurlijk zwart  blijven maken door bij voorbeeld een Gaza-oorlog, waar Israel ingreep om zijn bewoners te beschermen tegen de talloze raketten uit Gaza en tegen overvallen via terreurtunnels, gelijk te stellen aan de oorlog in Syrie en IS. Dit geeft een aardige inkijk in de framing van NGO`s en via deze framing zullen ze over een tijdje wel over dit proces berichten.

Geld heeft de PA zeker nodig. Want niet alleen zal deze mega-vergoeding moeten worden betaald, maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat de bijdragen voor de terroristen en hun families zeker averij zullen oplopen. Ten eerste is het in Amerika verboden om terrorisme te financieren, maar ook de andere landen, die aan de financiering van terroristen bijdroegen, zullen zich hierop wel beramen. Waarschijnlijk zal de PA een list bedenken om terrorisme te blijven belonen, maar zal er een andere vorm worden gegeven aan de uitbetaling, waardoor de link onduidelijk wordt en toch buitenlandse donaties benut kunnen worden.

Geld zal er ook nodig zijn om het proces te kunnen voeren om in beroep te gaan tegen de uitspraak in New York. Ashrawi weet het zieligheidsgehalte prima te verhogen: “Al het geld in de wereld zal niet voldoende zijn om de Palestijnen te compenseren (Ja, omkeren is een meesterkunst bij Palestijnen en niet de slachtoffers moeten gecompenseerd worden, maar de daders!) voor waaraan de Palestijnen zijn blootgesteld door de Israelische bezetting”. En passent past Hanan een volgende truc toe: het complot! De getuigen die Israel liet opdraven bij het proces waren soldaten van het bezettingsleger die documenten van de Mukata (het presidentiele gebied in Ramallah) hadden gestolen. Zij, Hanan, de PA, de PLO, zal dus zeker in beroep gaan, want de PA en PLO hebben niets met terrorisme te maken.

·        http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2015/02/nederland-zwijgt-voornamelijk-over.html

·        http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2015/02/pa-en-plo-schuldig-bevonden-aan-aanzet.html

·        http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2015/02/proces-tegen-pa-en-plo-new-york.html

·        http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2015/02/terrorismeproces-in-new-york-begonnen.html

·        http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2015/01/in-amerika-gaat-proces-tegen-terreur.html

·        http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2014/12/pa-en-plo-gedagvaard-in-new-york-voor.html

 

MS

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten