donderdag 4 september 2014

Waar blijft Ban Kimoon?

http://israel-in-de-media.blogspot.nl/2014/09/waar-blijft-ban-kimoon.html

Bewijzen misbruik van VN-fasciliteiten en medische voorzieningen stapelen zich op.

 

De vierjarige Daniel Tregerman werd gedood door mortiervuur vanuit Gaza. Al snel werd duidelijk dat de mortiergranaat van nabij een school was afgeschoten waar Hamas burgers had ondergebracht. Niemand heeft de VN daar iets over horen verklaren, laat staan Hamas horen beschuldigen door Ban Kimoon, die niet wist hoe fel en snel hij moest reageren toen VN-scholen werden geraakt door Israel.

Ban was even vergeten dat hij twee dagen daarvoor de opslag van raketten in VN-scholen had veroordeeld. Doordat de VN de gevonden raketten gewoon aan Hamas teruggaf konden ze weer opnieuw in een school worden verborgen.

Daarmee werden die scholen volgens oorlogsrecht doelen om op te schieten te meer omdat er vanuit die scholen op Israel werd gevuurd. Ban had dus wat boter op zijn hoofd toen hij Israel veroordeelde voor het beschieten van VN-scholen.

Nu hebben de ouders van Daniel zich tot Ban Kimoon gericht met de vraag waarom hij zo oorverdovend stil blijft.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4567595,00.html

Inmiddels is er ook bewijs opgedoken dat de Israelische aanval op een ambulance ook gerechtvaardigd was. Normaal vervoer je patienten, dokters en zusters in een ambulance. Zo niet Hamas: die vervoert er jihadstrijders in.

Op 1 augustus werd zo`n ambulance doelwit van Israel en er vielen drie doden. Maar geen burgers of zieke mensen of medisch personeel, maar de Jihadstrijders:

Aatef Saleh al-Zameli, 42, zo genaamd de bestuurder; Yousef Ejmai’an al-Zameli, 33, zo genaamd een verpleegster en Yousef Jaber Darabih, 25, een zo genaamde paramedische vrijwilliger. Alle drie Jihadstrijders die de internationale regels over ambulances en hun personeel aan hun laars hadden gelapt en daarmee een oorlogsmisdaad begingen. http://www.algemeiner.com/2014/09/01/the-islamic-jihad-terror-ambulance/

Dit zijn  verhalen die hier niet gehoord worden en daardoor denken mensen, die in hun luie stoel journaal kijken of kranten lezen, dat de VN-commissie die de opdracht kreeg alleen Israelische oorlogsmisdaden op te sporen zeker misdaden zal vinden.

Zo overtuigd is een deel van de Partij van de Arbeid achterban dat die vindt dat Israel nu al veroordeeld en bestraft moet worden. Zij hebben niets geleerd van de Gaza-oorlog van 2008/2009 toen die zelfde mensen ook niet op onderzoek wilden wachten en ook om veroordeling van Israel riepen. Pas nadat Goldstone een eenzijdig rapport had afgeleverd en hij zelf daarvan weer afstand had genomen werd duidelijk dat Hamas vele zaken verdraaid had en valse getuigennissen had afgelegd. Israel had geen oorlogsmisdaden gepleegd.

 

MS

Commentaar op waarnet.nl

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten