zondag 20 juli 2014

Cartoon oorlog tegen Hamas

 

Elder of Ziyon heeft een aantal treffende cartoons verzameld en enkele zelf gemaakt. Zoals gebruikelijk bij cartoons, stellen die de zaken wat zwart-wit voor, maar ze maken iets duidelijk dat in de media vrijwel altijd over het hoofd wordt gezien: het enorme verschil in slachtoffers aan beide kanten ligt niet alleen aan het feit dat Israel zoveel sterker is en zoveel betere wapens heeft, maar ook aan een andere manier van oorlog voeren en een andere mentaliteit.

 

Israel beschermt haar burgers zo goed mogelijk, en haar legeroperaties zijn gericht op het vergroten van haar eigen veiligheid, niet op het doden van zoveel mogelijk mensen aan de andere kant (dat wil niet zeggen dat iedere operatie verstandig is of dat er geen fouten worden gemaakt, het gaat om de intentie).

 

Hamas, Islamitische Jihad en andere gewapende groeperingen (waaronder ook de aan Fatah gelieerde Al Aqsa Martelaren Brigades) proberen zoveel mogelijk dood en verderf te zaaien, en vieren het aantal doden of de angst die men zaait in Israel uitbundig. Ook de dood van ‘zionistische kinderen’ wordt als overwinning gevierd. Westerse media negeren dat doorgaans of zien het als teken van Palestijnse machteloosheid en wanhoop, maar hekelen wel uitgebreid de onschuldige slachtoffers die bij Israels acties vallen. Dat geeft een zeer vertekend beeld met de bekende maatschappelijke woede richting Israel als gevolg.

 

RP

------------

 

And now, a cartoon break

Here's a cartoon I put on Twitter yesterday after UNRWA announced that they found 20 rockets in one of their schools:And a new one I just made:I've been tweeting editorial cartoons from previous operations, because they are just as appropriate today as they were previously. Feel free to spread them around.

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten