woensdag 21 mei 2014

De Simpsons, een Joods complot?

 

Dat de Simpsons de langstlopende televisieserie ter wereld is, is uiteraard onzin.

 

Zorgwekkender is de absurde desinformatie die eigen is aan het grootste deel van de Arabische media. Democratie zal nooit kunnen gedijen zonder vrije media en een enigszins realistisch geïnformeerde bevolking.

 

For the record: noch Matt Groening, noch Rupert Murdoch zijn Joods.

 

Wouter

________________

 

De Simpsons, een Joods complot?

http://www.cidi.nl/de-simpsons-een-joods-complot/

IN MIDDEN-OOSTEN / DOOR GUY MULLER / OP 20/05/2014 OM 16:06 / TAGS: ANTISEMITISME, EGYPTE, VS

 

Wel als je het vraagt aan Rania Badawi een presentatrice van het Egyptische Al-Tahrir TV. “De Simpsons zijn een invloedrijke TV serie in de Verenigde Staten. Deze cartoon is een Amerikaanse productie waar uiteindelijk de Joodse lobby achter zit”, zei deze Rania op 11 mei. Haar uitspraken in de Egyptische show zijn vertaald vanuit het Arabisch naar het Engels door het Middle East Media Research Institute (MEMRI).

Badawi legt de Egyptische kijker uit dat de schrijvers van de populaire Amerikaanse TV-serie afkomstig zijn uit de “denktanks:” De show wordt betaald of gemaakt door FOX. De man hierachter is Rupert Murdoch, een man die “bepaalt wie de president van Amerika wordt”. Verder is Murdoch grondlegger van verschillende machtige Joodse lobbygroepen, aldus de presentatrice.

Imad Gad, de directeur van het televisiestation, legt uit dat MEMRI zoekt naar uitingen van antisemitisme en deze naar het Engels vertaalt. De gewraakte beschuldiging door de presentatrice vindt hij daarvan een voorbeeld. Badawi reageert verbaasd: “Maar heel Egypte zegt toch constant dat Amerika samenzweringen beraamt.” Zij begrijpt niet ‘waarom daar zo een ophef over is’ (in de Verenigde Staten).

De Simpsons bestaan sinds 1989 en zijn bedacht door Matt Groening. Met 500 afleveringen is de Simpsons de langstlopende televisieserie ter wereld.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten