vrijdag 18 april 2014

Joden moeten zich melden en laten registreren in Donetsk

 

Ik kan dit eigenlijk maar moeilijk geloven, maar ja, de Ukraine heeft wel een geschiedenis wat betreft antisemitisme. Het zou evt. ook om een ‘grap’ gaan en als provocatie zijn bedoeld?

Zie bijvoorbeeld: http://www.zionism-israel.com/dic/Babi_Yar.htm

 

Babi Yar is a ravine near Kiev, capital of the Ukraine, which was part of the former USSR. On September 29-30, 1941, over 33,000 Jews were murdered there by SS Einzatsgruppe C, German Schutzpolizei and members of the Ukrainian police. Subsequently, more Jews, Roma, mental patients, Ukrainian nationalists,  and Russian soldiers were murdered there. Perhaps 100,000 to 200,000 were killed in all.  The Soviet government knew about the massacre as early as 1941, but found it convenient to ignore it and suppress the memory of Babi Yar until the 1960s, when Anatoli Kuznetzov was permitted to write a censored historical account, and the poet Yevgeyni Yevtushenko wrote the poem, Babi Yar. In 1976, the Soviet government belatedly erected a monument to the victims. However, this monument only mentioned Soviet citizens. In 1991, the Ukrainian government allowed monuments that mentioned that Jews were killed. The massacre of Babi Yar is documented by photographs, the report of the SS Einzatsgruppe, witnesses and sworn testimony at the Nurenberg trials. Nonetheless there are publications and Web pages such as  judicial-inc.biz/Babi_Yar.htm which insist that the massacre story was fabricated by Jews and Bolsheviks.

 

------------------

 

Joden moeten zich melden en laten registreren in Donetsk

3

http://112misdaad.nl/joden-moeten-zich-melden-en-laten-registreren-donetsk/

 

17/04/2014

Joden In de Oost-Oekraïense stad Donetsk moeten joden zich melden bij de autoriteiten. Zij hebben pamfletten ontvangen met daarop het verzoek om zich te registreren. Het is al dagen onrustig in Donetsk.

Voor de ingang van de grote synagoge in Donetsk werden de pamfletten uitgedeeld. Deze week zullen daar veel Joden samen komen om Pesach te vieren. De pamfletten werden door drie gewapende mannen rondgedeeld. Op de pamfletten staat dat de Joden zich moeten registreren bij de nieuwe machthebbers van de pas uitgeroepen Volksrepubliek Donetsk. Ook moeten ze hun bezittingen laten registreren. De makers refereren aan banden tussen de Joden en junta-leider Stepan Bander, die in de Tweede Wereldoorlog in Kiev de scepter zwaaide.

Tekst op de pamfletten

‘Geachte Oekraiense burgers met een Joodse achtergrond,

Vanwege het feit dat de leiders van de Joodse gemeenschap de junta van Stepan Bander steunden en tegen de pro-Slavische Volksrepubliek Donetsk zijn, heeft de interimregering van onze Volksrepubliek besloten om alle burgers van Joodse komaf van zestien jaar en ouder, en die wonen in het territorium van de republiek, zich voor 3 mei moeten melden bij de Commissaris voor Nationaliteiten in het regionale regeringsgebouw van Donetsk.

Uw ID-papieren en paspoort zijn nodig om uw Joodse geloof te laten registreren, evenals religieuze documenten van familieleden, evenals documenten over uw huizen- en grondbezit, inclusief voertuigen. Het ontwijken van registratie zal resulteren in het ontnemen van uw burgerschap en zal u doen dwingen om het land te verlaten en uw eigendommen te laten convisqueren. Per registratie moet vijftig dollar worden betaald.’

Symbool van Russische staat

Het pamflet is opgesteld in het Russisch en heeft het symbool van de Russische staat (dubbele adelaar met kroon) op de vlag van de seperatisten, en die van de clandestine Volksrepubliek Donetsk onderaan. Het is ondertekend door Denis Pushilin, de voorzitter van de interimregering van de Volksrepubliek. De pro-Russische activisten houden al dagen Oekraïense en regionale overheidsgebouwen bezet en hebben de Volksrepubliek Donetsk uitgeroepen. Zij eisen aansluiting bij Rusland.

Pushilin

Voorman Pushilin heeft op een Joods-Oekraïense website toegegeven dat de pamfletten van zijn organisatie afkomstig zijn. Eerder stelde hij op een pro-Russisch tv-station dat de pamfletten ‘onzin’ en een ‘provocatie’ waren. Natan Sharansky, de voorzitter van het Jewish Agency in Israël – zelf een voormalige Sovjet-Jood – verwacht dat het aantal Joden dat vanuit de Oekraïne naar Israël zal verhuizen tegen het einde van 2014 verdubbeld zal zijn als de ontwikkelingen zo doorgaan.

17e antisemitische incident

Volgens de Joodse gemeenschap in de Oekraïne gaat het om het 17e antisemitische incident in het land sinds het begin van dit jaar. Meestal ging het om gewelddadige aanvallen op instellingen van onder meer Chabad-Lubavitsj. Vijf ervan vonden in Kiev plaats. Enkele Joden in Donetsk hebben al aan de media laten weten zich niet te zullen registreren. De hele praktijk doet de Joden denken aan de jaren 1940-1945, toen de nazi’s in het gebied kwamen en de Jodenvervolging in volle gang was.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten