maandag 17 juni 2013

Hans Knoop op pad in Israël (vanaf 30 juni 2013 bij omroep Max)

 
Dit kan een heel aardig programma worden. Hans Knoop is kritisch naar het beleid van Israel en soms kort door de bocht tegenover mensen (uit beide kampen) die zijn standpunten niet delen, maar dat kan heel interessante discussies opleveren.
 
Wouter
___________
 
 
Hans Knoop op pad in Israël voor Nederlandse televisie vanaf zondag 30 juni
 
Vrijdag 14 Juni 2013 1:57

De in ons land wonende journalist Hans Knoop heeft voor de Nederlandse omroep MAX samen met Frits Barend zes Nederlandse gasten ontvangen in Israël. Knoop, schrijft ook regelmatig bijdragen voor Joods Actueel.
Deze bijzondere ontmoetingen zijn wekelijks te zien op Nederland 2 in het programma Israël 65 jaar geliefd en gehaat! De eerste uitzendig komt op de buis op zondagavond  30 juni.

De  gasten  zijn achtereenvolgend TV-presentator  Humberto  Tan,  oud-commandant  der strijdkrachten,  generaal  Peter  van  Uhm  (hij verloor  zijn  zoon  in  Afghanistan),  Jordi  Cruyff  (hij werd  landskampioen  bij  Maccabi Tel  Aviv),  Arabiste en oud-diplomate Petra Stienen, Prof. dr. Geert Jan Knoops, advocaat en hoogleraar internationaal strafrecht aan de Universiteit Utrecht en acteur Huub Stapel.

In elke aflevering staat dus één gast centraal. Zij ontmoeten een vakgenoot in Israël. Zo komt prof. Geert Jan Knoops in gesprek met de oud-president van het hooggerechtshof Aharon Barak terwijl generaal Van Uhm Prof. Kasher ontmoet, de man die de ethische code voor het Israëlische leger heeft geformuleerd.

De alles omvattende vraag in de uitzending is of Israël nu echt het kwaad van de wereld representeert of niet

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Israël 65 jaar, geliefd en gehaat

Aangepast persbericht - aangepast tijdstip

http://www.deperslijst.com/persberichten/4704/aangepast-persbericht-aangepast-tijdstip-isra%C3%ABl-65-jaar-geliefd-en-gehaat.html

Oud-Commandant der Strijdkrachten van Uhm in eerste aflevering nieuwe programma

Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de staat Israël zendt MAX vanaf zondag 30 juni zes weken lang het nieuwe programma Israël 65 jaar, geliefd en gehaat uit op 18.55 uur op NED 2. Journalisten Frits Barend en Hans Knoop reizen samen met hun bijzondere gasten af naar verschillende plekken in Israël en laten hen kennismaken met Israëlische collega's. Samen stellen ze zichzelf en de kijker telkens de vraag waarom de Joodse staat de laatste jaren meer gehaat dan geliefd is.

Frits Barend: "We hebben de gasten vrijgelaten in wie zij wilden ontmoeten. We gaan geen kritische benadering uit de weg. Zo ontmoet Petra Stienen één van de meest gehate en anti-Israëlische politici in Israël. Juist onze gasten stellen zeer kritische vragen."
Hans Knoop (werkte enkele jaren als correspondent in Israël): "Israëli's zijn zelf doorgaans zeer kritisch over hun land. De Israëlische pers en gezagsdragers zijn vaak kritischer dan menig westers journalist of politicus, zoals ook blijkt uit onze reportages."

Van Uhm
In de eerste aflevering op 30 juni is voormalig Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm te gast. Samen met Frits Barend en Hans Knoop reist hij af naar de Golan Hoogvlakte om het strategisch belang te benadrukken. Uitkijkend over de vlakte is het kanonvuur uit Syrië hoorbaar. Ook bezoekt Van Uhm het indrukwekkende Fort Latrun. Dit fort beheerste jarenlang de toegangsweg vanaf de kust naar Jeruzalem. Inmiddels is dit fort een herdenkingsplek en museum. Van Uhm heeft daar een emotionele ontmoeting met ethicus en filosoof Asa Kasher. Zijn zoon overleed tijdens militaire dienstplicht bij een noodlottig ongeval. Samen leggen ze een krans bij de herdenkingsmuur waar de naam van Kashers zoon staat gegrafeerd.

Overige gasten
De overige gasten zijn presentator en journalist Humberto Tan, advocaat en mensenrechten specialist Geert Jan Knoops, technisch directeur Jordi Cruijff, hij werd met voetbalclub Maccabi Tel Aviv kampioen van Israël, Arabiste Petra Stienen en acteur Huub Stapel.

MAX: Israël 65 jaar, geliefd en gehaat
Vanaf zondag 30 juni om 18.55 uur op NED 2, zes afleveringen www.omroepmax.nl

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten