vrijdag 21 juni 2013

Druzen vieren jubileum in Israëlisch leger

 
 
Druzenbevolking van Israël viert veertig jaar dienst in speciale elite infanterie-eenheid in het Israëlische leger.

De Druzenbevolking van Israël viert dat veertig jaar geleden een speciale elite infanterie-eenheid werd opgericht voor leden van deze gemeenschap die dienst namen in het Israëlische leger. Druzen vormen een minderheid in Israël, in 2010 omvatte de gemeenschap zo'n 125.000 man. Veel leden van de gemeenschap bekleden bijzondere functies in de Israëlische maatschappij, zo zijn er ministers, hoogleraren en rechters die uit de Druzengemeenschap afkomstig zijn. Sinds de oprichting van de Joodse staat dienen jonge Druzen in het Israëlische leger waar zij door hun strategische kwaliteiten vaak hoog aanzien genieten. In 1973 is er een speciale elite Druzen infanterie-eenheid opgericht, het Herev Bataljon, belast met de bewaking van de noordelijke grenzen.
 
Ter gelegenheid van het veertig jarig bestaan van dit bataljon hielden leden van de Druzengemeenschap parades en een feestelijke bijeenkomst in het Noorden van het land, daar waar de meeste Druzen wonen. "Ik ben al twee en een half jaar in het Herev Bataljon", verteld een jonge Druzen soldaat. "Dit is een grote gebeurtenis. Alle vertegenwoordigers van het bataljon, de huidige en de vroegere, zijn hier, en het is ontroerend naar hen te luisteren."
 
Ook aanwezig was Sheik Jihad Kablan, een van de eerste militaire leiders van de Israëlische Druzen. Tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948 ging hij persoonlijk huis-aan-huis om jonge Druzen te rekruteren voor de nieuw gevormde strijdkrachten.
 
Bron: israeltoday.nl

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten