zaterdag 26 mei 2012

Knessetlid Einat Wilf praat bij CIDI over Palestijnse vluchtelingenvraagstuk

 

Een erg interessant bijeenkomst lijkt me, maar zelf zit ik dan in het buitenland.

De VN heeft 2 vluchtelingendefinities: ‘Palestijns vluchteling’ en ‘vluchteling uit enig ander land’, een bizarre situatie.

 

RP

-------

 

Knessetlid Einat Wilf praat bij CIDI over vluchtelingenvraagstuk

http://www.cidi.nl/Agenda.html#EVENT-IDef71ce320f2cc45eff76bd9936bf4eb9

20:00 - 22:00

 

Op woensdagvond 30 mei 20.00 uur zal de Israelische politica dr. Einat Wilf op uitnodiging van CIDI in het Wyndham Apollohotel te Amsterdam praten over de rol van het vluchtelingenvraagstuk bij Israelisch-Palestijnse vredesbesprekingen.

 

Dr Einat Wilf (42) is voorzitter van de Knesset fractie van Atsmaoet (Onafhankelijkheid), de partij van minister van Defensie Barak. Ze is een wetenschapper, die haar politieke carrière begon als politiek adviseur van de Israelische president Shimon Peres. Ze is doctor in de politieke wetenschappen aan de Universiteit van Cambridge en heeft diverse boeken en publicaties op haar naam staan.

 

Vanuit de Knesset leidt Wilf een initiatief om de Verenigde Naties ervan te overtuigen dat er gelijke criteria moeten gelden voor alle vluchtelingen ter wereld. Dat is nu niet zo, want de VN schuift Palestijnen onder de term vluchteling die daar niet onder zouden vallen, als ze tot een andere bevolkingsgroep zouden behoren.

 

De speciale VN vluchtelingenorganisatie voor de Palestijnen UNRWA stelt dat er in totaal vijf miljoen Palestijnse vluchtelingen zijn. Daarmee worden ook diegenen meegeteld die nooit in Brits Mandaatgebied Palestina zijn geweest. Het Palestijnse leiderschap eist dat in een vredesregeling al deze personen gevestigd moeten worden in Israel, waarmee Israels Joodse meerderheid zou verdwijnen. Wilf wil dat de VN zijn definitie voor Palestijns vluchteling bijstelt. Daarmee vergroot de VN zijn geloofwaardigheid en wordt een oplossing van het Israelisch-Palestijns conflict vergemakkelijkt. 

 

Aanmelding verplicht!

Plaats: Wyndham Apollohotel, Apollolaan 2 te Amsterdam

E-mail: cidi@cidi.nl

Telefoon: 070-3646862

Toegangsprijs: gratis

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten