woensdag 23 mei 2012

Israël bekostigt medische behandeling van Palestijnse jongen

 

Israel bashers noemen dit medic washing (naar: pinkwashing voor het feit dat de homorechten in Israel zoveel beter zijn dan in de omliggende landen), oftewel een pr stunt om de aandacht af te leiden van de misdaden van de bezetting etc. In werkelijkheid blijkt daaruit niet alleen hoe vol haat deze mensen zelf zitten (zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten) maar het is ook onzin omdat dit soort berichten toch nooit in de media komen. Ze belanden alleen op pro-Israelische en Joodse sites en daar weet men al dat Israel niet enkel bestaat uit bloeddorstige fanatici. Wanneer het Israel werkelijk alleen om haar imago was te doen zou men beter journalisten in de dop in het buitenland kunnen werven of net als Saudi-Arabië allerlei studies kunnen financieren en deskundigen uitzenden die daar les komen geven. Natuurlijk geeft Israel net als ieder land geld uit om zichzelf te presenteren. Maar Israel biedt ook veel humanitaire hulp, ook aan Palestijnen, vanuit waarden als 'tikkun olam' het goed willen doen in de wereld zoals wij onze naastenliefde kennen. 

 

RP

----------

 

Israël bekostigt medische behandeling van Palestijnse jongen

http://joodsactueel.be/2012/05/22/israel-bekostigt-medische-behandeling-van-palestijnse-jongen/

Dinsdag 22 Mei, 2012 15:10

 

De Israëlische burgerlijke administratie heeft het transport georganiseerd voor een Palestijnse jongen die aan nierinsufficiëntie lijdt en aangewezen was op een transplantatie. Yehia, een kleine jongen uit Bethlehem kreeg een niertransplantatie in het Brighamziekenuis in Boston.

Voordien werd het kind behandeld in het Shaare Zedekhospitaal te Jeruzalem waar hij regelmatig dialyses onderging. Uiteindelijk besloten de Israëlische geneesheren dat een transplantatie noodzakelijk was om sterfterisico uit te sluiten.

In eerste instantie zou de vader een nier afstaan maar de chirurgen van het medisch kindercentrum Schneider in Petach Tikva, waar de ingreep zou doorgaan ontdekten dat de nier niet compatibel was.

Dalia Bassa, medisch coördinatrice van de Burgerlijke administratie contacteerde daarop het Brighamhospitaal in Boston dat een grote expertise heeft inzake nierziektes. Zij organiseerde het verblijf van Yehia in de Verenigde Staten. Op 13 januari is de jongen naar Boston overgebracht waar hij vier maanden in het ziekenhuis verbleef. Op 24 april kon hij eindelijk terug naar zijn thuis in Betlehem. Hij wordt verder opgevolgd door het Shaare Zedek hospitaal van Jeruzalem.

De Burgerlijke Administratie heeft de familie ook een koelkast geschonken zodat de noodzakelijke medicatie op de juiste temperatuur kan bewaard worden.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten