woensdag 23 mei 2012

Abbas: 'Israël probeert Jeruzalem etnisch te zuiveren'

 
De 'etnische zuivering' van Jeruzalem (en de Westoever) wordt op zijn minst sterk overdreven door Israel-critici: het aantal Arabieren neemt nog elk jaar toe. Duidelijk is wel dat vanuit beide bevolkingsgroepen geprobeerd wordt in de stad de demografische meerderheid te krijgen.
 
Wouter
___________

 

Abbas: 'Israël probeert Jeruzalem etnisch te zuiveren'

http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=28917 

 

Machmoud Abbas heeft dinsdag de 'Nakba' (catastrofe) van Israëls wedergeboorte herdacht door publiekelijk te beweren dat de Joden proberen Jeruzalem etnisch te zuiveren van de Arabische bevolking.  In een door de televisie uitgezonden toespraak heeft Abbas Israël beschuldigd van 'het bouwen van nederzettingen in en rondom Jeruzalem, ... terwijl er massaal [Arabische] huizen in de stad worden vernietigd en hun oorspronkelijke bewoners dagelijks worden verdreven'.

Hoewel het waar is dat de gemeente Jeruzalem af en toe Arabische huizen sloopt, doet zij dit omdat deze gebouwen werden gebouwd zonder de juiste vergunningen. In werkelijkheid sloopt Jeruzalem slechts een klein deel van de illegaal gebouwde huizen uit angst voor internationale reacties en veel Arabische inwoners overtreden straffeloos de wet alleen vanwege hun etniciteit.

Abbas zei verder dat dat Israël zijn pijlen richt op de Al-Aqsa moskee, op de Tempelberg en dat het "probeert moslims en Christenen de stad te laten ontvluchten door het opleggen van zware belastingen, een beleid dat alleen etnische zuivering kan worden genoemd". De zware belastingen waar Abbas over sprak gelden voor iedere inwoner van Jeruzalem.

Sinds Israël in 1967 de controle over de oostelijke helft van Jeruzalem verkreeg, is de Arabische bevolking van de stad met maar liefst 257 procent gegroeid, aanzienlijk meer dan de 140 procent waarmee de Joodse bevolking van de stad is toegenomen. Zelfs in de afgelopen jaren, waarop Abbas waarschijnlijk doelde, heeft de toename van de Arabische bevolking de toename van de Joodse bevolking ver overtroffen. Bijvoorbeeld, in 2009 woonden er ongeveer 285.000 Arabieren in Jeruzalem. Een jaar later was dat aantal gegroeid tot ruim 293.000. Ambtenaren verwachten dat in 2035 de Arabieren 50 procent van de bevolking van de stad zullen vormen. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten