zondag 1 april 2012

Omstreden shariageleerde Haitham al-Haddad weer naar Nederland

 
De tolerantie voor moslimextremisme en antisemitisme (niet geheel onverwant aan elkaar) lijkt toe te nemen in Nederland en Europa. Je zou haast op Wilders gaan stemmen... In tegenstelling tot de links-correcte opvatting dat alleen hufters en xenofoben op de PVV stemmen, stemmen er ook redelijke mensen op; die vinden Wilders toch nog wat minder eng en gevaarlijk dan voornoemde doorgeschoten tolerantie. Ik wil hier niet voor Wilders pleiten, maar hij spreekt zich tenminste duidelijk uit voor de rechtstaat en de liberale verworvenheden ervan en tegen antisemitisme en homofobie, om wat dingen te noemen.
Volgens het Nationaal Islam Congres is al-Haddad 'een van de grootste islamgeleerden in West-Europa'.
Dat zegt weinig positiefs over de islam...
 
 
Wouter
____________

 

Omstreden Britse imam komt weer naar Nederland 

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/334113/Omstreden-Britse-imam-komt-weer-naar-Nederland.htm   

Vrijdag 23 maart 2012 09:17

De omstreden imam Haitham al-Haddad komt nog een keer naar Nederland. De Britse imam is een van de prominente sprekers tijdens het Nationaal Islam Congres in Amsterdam.

Dat heeft de organisatie van het congres vrijdag bekendgemaakt.
Volgens het Nationaal Islam Congres is al-Haddad 'een van de grootste islamgeleerden in West-Europa'. Al-Haddad spreekt op het evenement over 'zaken die absoluut relevant zijn voor moslims en niet-moslims die leven in Europa'.

Verbieden
De komst van al-Haddad in februari zorgde voor veel 
ophef. Hij werd uitgenodigd om deel te nemen aan een symposium van de Islamtische Studentenvereniging van de Vrije Universiteit (VU). Al-Haddad is omstreden vanwege zijn antisemitische uitspraken.
Zo heeft de imam gezegd dat joden onder meer 'vijanden van God en de afstammelingen van apen en varkens' zijn. Verscheidene partijen in de Tweede Kamer eisten dat de regering de komst van de imam zou verbieden.
Vanwege de ontstane commotie gelastte de VU het debat met al-Haddad 
af. Debatcentrum De Balie in Amsterdam besloot hem alsnog uit te nodigen. De regering kon de komst van al-Haddad niet verbieden omdat er onvoldoende aanwijzingen waren dat zijn komst gevaar zou veroorzaken. 

 

 

Omstreden shariageleerde Haitham al-Haddad weer naar Nederland

http://www.trouw.nl/tr/nl/4728/Islam/article/detail/3230035/2012/03/23/Omstreden-shariageleerde-Haitham-al-Haddad-weer-naar-Nederland.dhtml

Nienke Schipper − 23/03/12, 10:53

De Britse shariageleerde Shaykh Haitham al-Haddad spreekt op 8 april op het Islamcongres in Amsterdam. Vorige maand was er ophef over de komst van Haitham al-Haddad die zou spreken op een symposium dat werd georganiseerd door VU.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) riep toen op om de shariageleerde te weren. Ook een meerderheid in de Tweede Kamer was tegen zijn komst. De Vrije Universiteit zag af van de lezing na de ophef af van het symposium. 

Enkele dagen later kwam Haitham al-Haddad alsnog naar Nederland voor een debat in discussiecentrum De Bali in Amsterdam waaraan ook Tofik Dibi van GroenLinks meedeed. Directeur Yoeri Albrecht van het Amsterdamse discussiecentrum zei dat hij er grote waarde aan hecht dat het debat in het openbaar wordt gevoerd: "dat is belangrijk in een open samenleving". Hij noemde het een slechte zaak dat de vrijheid van meningsuiting door 'moties in de Tweede Kamer' wordt beperkt.

Tijdens het Islamcongres op 8 april zal Haitham al-Haddad deelnemen aan drie discussies met de onderwerpen  'De dialoog tussen Moslims en niet-Moslims', 'Verschillende kleuren van fundamentalisme en extremisme' en 'het gevaar van Islamfobie voor de samenleving'; een introductie van het Grote Islamdebat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten