woensdag 14 maart 2012

VN Vrouwenrechtenraad strijdt tegen Israël, geen woord over Syrië

De Arabisch-Israëlische Huda Naccache, voormalig miss-Israël

 

Hoe serieus kun je een VN orgaan als dit nog nemen? Hetzelfde geldt natuurlijk voor de VN mensenrechtenraad, die zelfs een mensenrechtenprijs naar.... Ghadafi heeft vernoemd. Wat kun je nog meer doen om al je krediet te verspelen? Wat kun je nog meer doen om de wereld te vertellen: 'neem ons alseblieft niet langer serieus, we spelen een spelletje, we zitten hier het geld van de lidstaten te verspelen'? 

 

RP

-------- 

 

VN Vrouwenrechtenraad strijdt tegen Israël, geen woord over Syrië

http://joodsactueel.be/2012/03/10/vn-vrouwenrechtenraad-strijdt-tegen-israel-geen-woord-over-syrie/

Zaterdag 10 Maart 2012 21:00 

 

De vrouwenrechtenraad van de Verenigde Naties wil Israël op de vingers tikken voor de "onterende" manier waarop Palestijnse vrouwen door de "Israëlische bezetting" moeten leven. Ron Prosor, Israëlisch gezant bij de raad, antwoordde op de nakende beslissing om Israël te veroordelen dat "de raad het niveau van absurditeit en cynisme op een nieuwe hoogte brengt". 

 

"Duizenden Syrische vrouwen worden afgeslacht, verkracht en vertrapt onder de ijzeren laars van Assad en dat wordt door de raad zelfs niet het vermelden waard geacht", voegde Prosor toe. 

 

De resolutie over Israël bestaat uit acht clausules waarin de "Israëlische bezetting" als voornaamste obstakel wordt aangewezen bij de vooruitgang van de Palestijnse vrouwenrechten. In voorbereidende diplomatieke gesprekken plaatsten de Europese leden van de raad ernstige vragen bij de resolutie in wording. Zij zijn er eveneens van overtuigd dat de resolutie niet ernstig gemotiveerd is. 

 

Prosor wees op een merkwaardig patroon: de Europese landen onthouden zich systematisch waardoor feitelijk "de raad de rug toekeert aan de gemartelde en vermoorde vrouwen van Damascus en doorgaat met op een obsessieve manier over de Palestijnse vrouwen door te bomen". "Veroordeelt de resolutie de eremoorden in de Palestijnse samenleving? Wordt de onderdrukking van vrouwen door Hamas in Gaza besproken? Natuurlijk niet. De VN blijft op de Palestijnse zaak terugkomen zonder nog enige voeling te hebben met de werkelijkheid." 

 

Op de vooravond van een bezoek van Kofi Anan, VN-gezant voor de Arabische Liga aan Damascus, kwamen in de omgeving van het geteisterde Homs opnieuw 31 mensen om in wat steeds meer op een burgeroorlog begint te lijken.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten