zondag 11 maart 2012

Obama, Israel en het atoomprogramma van Iran

 

Drie commentaren over het dillema rond het Iraanse atoomprogramma:

 

 

http://www.israel-palestina.info/actueel/2012/03/10/is-achmadinejad-de-nieuwe-haman/

Analogie tussen Bijbelse verhalen en de actualiteit bestaat maar kan het beste in de voltooid verleden tijd worden vastgesteld.

Het Joodse Poerimfeest viel dit jaar op 8 en 9 maart. Tijdens dit feest wordt een Bijbels verhaal verteld over Haman, een persoon uit het Bijbelboek Esther. In dit boek was hij de tweede man achter de Perzische koning Ahasveros. In het verhaal bereidde Haman de moord voor op alle Joden die in het Perzische rijk woonden omdat de jood Mordechai niet voor hem wilde buigen. Hij overreedde koning Ahasveros een wet te tekenen waarin werd bepaald dat alle joden op een bepaalde dag mochten worden gedood. Het plan van Haman werd echter gedwarsboomd door koningin Esther, de joodse vrouw van koning Ahasveros.

Lees verder: Is Achmadinejad de nieuwe Haman?

----------------------------------

 

Het gevaar van Iran als kernmacht

http://www.israel-palestina.info/actueel/2012/03/10/het-gevaar-van-iran-als-kernmacht/

 

In pro-Israel kringen is enthousiast gereageerd op de toespraak van Netanjahoe voor de AIPAC op 5 maart. Het was dan ook een gepassioneerde speech om het gevaar van een nucleair Iran duidelijk te maken. Iran apologeten en vredesaktivisten betogen dat Iran ofwel geen kernwapens nastreeft ofwel ze alleen wil gebruiken als afschrikking en drukmiddel.

 

Lees verder: Het gevaar van Iran als kernmacht

----------------------------------

 

Obama, Israel en het dilemma Iran

http://www.israel-palestina.info/actueel/2012/03/11/obama-israel-en-het-dilemma-iran/

 

De afgelopen week werd het nieuws over Israel weer eens gedomineerd door de Iraanse dreiging van een atoomwapen, Israels waarschuwingen dat de tijd van diplomatie ten einde loopt, en de VS die enerzijds begrip toont voor Israel en zijn steun toezegt, en anderzijds bepleit die diplomatie nog een kans te geven en duidelijk laat merken een aanval op Iran op het moment niet te zien zitten.

 

Lees verder: Obama, Israel en het dilemma Iran

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten