donderdag 17 november 2011

Linkse organisaties in Vlaanderen willen Joodse kinderen nu ook snoepjes ontnemen

 

In België hebben antizionistische 'vredes'organisaties een boycotactie bij diverse supermarkten aangekondigd voor de komende weken. Men roept daarbij niet alleen klanten op geen Israelische producten meer te kopen maar ook de winkels om geen Israelische producten te verkopen. Dit zijn vaak de enige koosjere producten in die winkels. Opvallend genoeg hebben de boycotters het vooral op vestigingen waar ook Joden winkelen gemunt:

 

Op verschillende websites wordt aangekondigd om de komende weken te protesteren tegen Israëlisch geïmporteerde voedingswaren die in ons land worden verkocht. Er wordt specifiek opgeroepen tot boycotactie "in de vestigingen waar Joodse klanten in de buurt wonen", zo lazen we onlangs op de website van Pax Christi.

 

Je kunt je afvragen waarom. Het argument voor de boycotacties is doorgaans dat de Israelische producten soms ook uit de nederzettingen afkomstig zijn (iets dat overigens niet waar is want daarover zijn afspraken gemaakt tussen Israel en de EU). Wat hebben Joodse klanten daarmee te maken? Zij willen lekkere humus en tchina kunnen kopen en koosjere producten en willen niet perse betrokken worden in een politieke strijd.

Terecht wijst Joods Actueel erop dat er landen zijn die ergere dingen doen die dan ook geboycot zouden moeten worden. De schappen in de winkels zouden leeg raken. Deze boycotactie heeft natuurlijk niks te maken met vrede en verzoening, maar alles met haat tegen Israel die nu zelfs over de hoofden van kinderen lijkt te worden uitgevochten.

 

Zie over boycots ook: Israel boycot   

 

RP

-----------

 

 

Linkse organisaties willen Joodse kinderen nu ook snoepjes ontnemen

http://joodsactueel.be/2011/11/17/linkse-organisaties-willen-joodse-kinderen-nu-ook-snoepjes-ontnemen/

Donderdag 17 November 2011 11:53

Koosjere snacks van OSEM, bijzonder populair bij Joodse kinderen, worden geviseerd

Voor de tweede keer op korte tijd worden Belgisch-Joodse schoolkinderen beschuldigd voor iets waar zij geen enkel vat op hebben, namelijk de politieke stappen ondernomen door de regering van Israël.
Nog geen twee weken geleden 
dreigde een ACOD topman ermee er om dezelfde reden nog mee de Joodse scholen in het vizier te nemen en nu leren we dat anti-Israël activisten het gemunt hebben op de koosjere snoepjes van de Joodse jeugd in Antwerpen. 

 

Op verschillende websites wordt aangekondigd om de komende weken te protesteren tegen Israëlisch geïmporteerde voedingswaren die in ons land worden verkocht. Er wordt specifiek opgeroepen tot boycotactie "in de vestigingen waar Joodse klanten in de buurt wonen", zo lazen we onlangs op de website van Pax Christi. 

 

De organisatoren geven volgende tips mee:

-          Draag een boycot-T-shirt
-          Laad alle Israëlische producten in winkelkarren, hang er een boycotaffiche aan
-          Zeg tegen het personeel: "Deze producten zijn vruchten van bezetting, ze verkopen is heling en strafbaar"
-          Ontvouw een spandoek met de tekst: "deze winkel verkoopt vruchten van bezetting" en daaronder "boycot Israël"
 

 

Op de lijst van te boycotten producten ook OSEM die vooral bekend staan om hun koekjes, chips en kindersnacks.

"Het gaat hier overduidelijk om het importeren van het in Midden-Oostenconflict en het viseren van één bevolkingsgroep", schreef een Antwerpenaar in een open brief aan Patrick Janssens, "dat kan en mag u niet laten gebeuren." De briefschrijver refereerde ook naar de oproep van Janssens om geen buitenlandse conflicten naar hier te importeren, n.a.v. de rellen tussen Turken en Koerden in de stad. 

 

Burgemeester Patrick Janssens reageerde tegen Joods Actueel: "De actie waar u naar verwijst is aangevraagd en zal enkel toegestaan worden indien blijkt dat ze niet verder gaat dan het uitoefenen van vrije meningsuiting. Indien het de bedoeling is mensen fysiek te beletten winkels te betreden of producten te kopen, of indien racistische slogans zouden gebruikt worden, zal de actie niet toegelaten worden. Ook het telkens opnieuw houden van dezelfde actie op dezelfde plaats (bijvoorbeeld voor dezelfde winkel) wordt doorgaans niet toegestaan. Uiteraard zal de politie bij de eventuele manifestatie toezicht houden op het naleven van de voorwaarden." 

 

Ook Bart De Wever wilde reageren en zei: "Als ieder meningsverschil moet leiden tot een handelsboycot, dan zijn we ver van huis. Gaat men dan ook alle Chinese restaurants boycotten omdat men het niet eens is met de Chinese politiek in Tibet? Gaat men alle Turkse winkeliers boycotten omdat men het niet eens is met Turkse politiek t.a.v. Koerdistan?" 

 

Ondertussen is het ook nog wachten op de eerste acties van linkse ngo's tegen de Syrische regering, daar wordt zedig over gezwegen ook al vielen er in enkele maanden tijd meer slachtoffers dan de voorbije 20 jaar in het Midden-Oosten.  

Van hypocrisie gesproken…

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten