dinsdag 22 november 2011

Israël: Benoeming van Syrië toont irrelevantie van VN

 

De VN en zeker de mensenrechtenraad krijgt veel weg van een klucht, een klucht met zeer ernstige gevolgen dan wel. Om een of andere reden heeft deze benoeming niet veel aandacht gekregen van de media, en wanneer er in opdracht van de mensenrechtenraad weer een rapport uitkomt over vermeende schendingen van de mensenrechten door Israel wordt dat dus ook gewoon weer serieus genomen. De VN zegt het toch? 

 

RP

-----------

 

Israël: Benoeming van Syrië toont irrelevantie van VN

http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/1841-israel-benoeming-van-syrie-toont-irrelevantie-van-vn#article

Vrijdag, 18 November 2011 15:39 

 

Het is ongelofelijk: de UNESCO heeft Syrië gekozen als Arabische vertegenwoordiger in de adviescommissie voor de naleving van de mensenrechten. Israëlische functionarissen menen dat de organisatie alle legitimiteit heeft verloren.

De VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) heeft besloten Syrië te benoemen als de Arabische vertegenwoordiger in een commissie voor de naleving van mensenrechten, terwijl op dit moment het Syrische regime zijn eigen burgers afslacht.
Israëlische functionarissen zeiden woensdag, dat dit besluit weer aantoont dat deze organisatie totaal irrelevant is.

De benoeming van Syrie werd donderdag gemeld in de Israëlische media, één dag nadat de VN in een rapport zijn veroordeling uitsprak over de slachting van meer dan 3.500 Syrisch pro-democratie activisten en andere burgers door Syrische regeringstroepen.

Een Israëlische functionaris noemde het voor Israel Radio 'een schandalige absurditeit'. 'UNESCO legitimeert Syrië [als voorvechter van de mensenrechten], zelfs terwijl het is zijn eigen volk afslacht.'

Andere functionarissen wezen er op, dat dit dezelfde UNESCO is die net een week geleden de Israëlische ambassadeur ontbood om officieel te klagen over een politieke cartoon in de liberale Israëlische krant Ha'aretz.

De cartoon toonde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de minister van defensie Ehud Barak, die opdracht gaven voor een luchtaanval op de nucleaire installaties van Iran en de betrokken piloten zeiden om op de terugweg ook het UNESCO-kantoor in Ramallah te bombarderen.

Het was een linkse redactionele aanval op Netanyahu en Barak, die met zoveel woorden de erkenning van 'Palestina' als soevereine natie door de UNESCO veroordeelden. Toch benadrukte de UNESCO dat de cartoon 'het leven van de ongewapende diplomaten in gevaar brengt.'

De UNESCO heeft talloze malen verzoeken ontvangen betreffende cartoons, verschenen in Arabische kranten, waarin Israël en de Joden als bloeddorstig en demonisch worden voorgesteld, maar de organisatie heeft in die gevallen nog nooit formeel geklaagd.

Het cartoon-incident en de benoeming van uitgerekend Syrië om zitting te nemen in een adviescommissie voor de mensenrechten, zijn voor de meeste Israëli's, de laatste nagels in de doodskist van de legitimiteit en de relevantie van de VN.

Maar de belangrijke internationale media hebben de hypocriete benoeming van Syrië bij de UNESCO compleet genegeerd.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten