dinsdag 18 oktober 2011

Is dit het gezicht van een Palestijnse terrorist?

 

Naar aanleiding van de film ‘Miral’ maakte Elder of Ziyon een half jaar geleden een aantal posters van vrouwelijke terroristen.

Vandaag werden in het kader van de Shalit deal 27 vrouwelijke terroristen vrijgelaten. Velen zien vrouwen als onschuldige slachtoffers die Israel natuurlijk nooit gevangen had mogen zetten. Wat ze niet weten is dat sommige vrouwen hun ‘mannetje’ staan waar het het vermoorden van Israelische burgers betreft. Oftewel feminisme Palestijnse stijl. 

 

Ahlam Tamimi was vandaag in Een Vandaag en het NOS Journaal te 'bewonderen', maar zij was helaas niet echt een uitzondering.

 

Dalal Mughrabi wordt zoals bekend als een waar rolmodel voor Palestijnse kinderen gepresenteerd, en straten, scholen en toernooien worden naar haar vernoemd. Ahlam Tamimi heeft de zelfmoorterrorist die zich in de Sbaroo pizzeria in Jeruzalem opblies naar de plek gereden, en deze plek ook uitgekozen. Ze had een perskaart waardoor ze overal in Jeruzalem vrij kon reizen en gegevens verzamelen voor potentiele doelen. Ze is vandaag vrijgelaten. Wat opvalt is dat het (merendeels) knappe vrouwen zijn, die bepaald niet aan het standaardbeeld van een terrorist beantwoorden. 

 

RP

----------- 

 

 

http://elderofziyon.blogspot.com/2011/03/miral-posters.html

 

 

 

(h/t Jon Y)

 

UPDATE: Yisrael Medad had a special request:

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten